Skärmtittandet ökar.  
Det kan förklara närsynthetsepidemin.
Nu varnar optiker och forskare för de risker som kan uppstå vid för långa skärmtider. 

follow url
Nära åtta av tio svenska föräldrar tycker att deras barn tillbringar för mycket tid framför mobiler, TV, datorer och surfplattor. En undersökning genomförd på uppdrag av Optikerförbundet och Optikbranschen, visar att 77 procent av föräldrarna tycker att deras barn tillbringar för mycket tid framför skärmar. Och det är inte en onödig oro. Det finns på allvar en anledning att vara orolig för barnens skärmvanor. Forskning visar att för mycket tid med blicken fokuserad på en fast punkt nära ögat även kan ge en äkta närsynthet. I flera asiatiska länder, exempelvis Singapore och Sydkorea, är upp emot 90 procent av befolkningen närsynta.

go to site – I de flesta länder med extremt hög andel närsynthet har barnen skoldagar på 10-12 timmar per dag vilket överanstränger deras ögon, säger Rune Brautaset, docent och optiker på Karolinska Institutet. Nu har vi fått en liknande situation i Sverige då barn allt oftare ser på skärmar efter skoldagens slut, istället för att vila ögonen genom att exempelvis leka utomhus. Det kan vara en del i förklaringen varför vi gått från 9 till cirka 40 procent närsynta i landet under de senaste årtiondena.

http://lokoli.com/?rtyt=01net-site-de-rencontre&77f=29 – Ögats muskler kan krampa och fastna i ett låst läge efter för många timmar med blicken fäst på en skärm. Det ger en falsk närsynthet som är svår att skilja från en äkta närsynthet. Om ett barn får glasögon eller linser för att kompensera för den falska närsyntheten ökar istället problemen och skapar en ond cirkel. Det finns flera skräckexempel där barn har fått gå om klasser eftersom de inte har klarat av att följa med i utbildningen på grund av detta, säger Catarina Ericson. 

see http://shortcreek.us/?enfiors=free-speed-dating-fort-lauderdale&734=24 Optikern Catarina Ericsons fem tips till föräldrar:

business opzioni binarie click 1. Låt inte barn sitta mer än en timme framför en skärm utan paus. 
http://irvat.org/index.php?option=com_content 2. En regel är att ögat ska se lika länge på långt och kort håll under en dag. 
opzioni binarie principianti 3. Använd en timer på till exempel mobilen som meddelar när det är dags att bryta. Då är det inte du som behöver tjata hela tiden, det är mobilen som säger till. 
http://dkocina.com/galeria-de-ambientes/?nggpage=4 4. Lär barnen att titta upp regelbundet och fokusera på saker långt bort tills de ser dem tydligt och skarpt.   
dato storici trading opzioni 5. Var konsekvent – men tillåt även enstaka undantag under till exempel långresor.