I Stockholm råder bostadsbrist av skyhöga mått. 
Därför vill många satsa på höghus.
Ett av de mest intressanta skyskrapan i trä - alldeles vid NK i centrala stan.
Den blir både miljövänligare - och brandsäkrare än hus i glas, betong och stål.
Men det är bäst att skynda på. Både London och Paris vill bygga högst i trä!

http://teqho.com/?pleystewn=imagenes-graciosas-para-solteros&1d4=0d Skyskrapan brinner - Inte. Den är i trä!
Ja, faktiskt är det precis tvärtom vad de flesta av oss inbillar oss: "Hus i stål och betong står bra mot eld och hus i trä är brandfarliga." 
Verkligheten är den att vid en brand blir stålet i balkarna som bär upp flervåningshus skört och faller ihop när det blir överhettat. Känt exempel är t ex Twin Towers i New York 9/11. Trä blir märkligt nog inte lika skört vid en brand.

http://halilbalim.com/?frimol=mujeres-solteras-zacatecas&6df=5d enter site 40 våningar i trä
Så när flera förslag börjar komma från olika håll om en eller flera skyskrapor i Stockholm är det framförallt det förslag som tagits fram för centrala stan, det så kallade Trätoppen-huset vid Parkaden nära Hamngatan som är det mest innovativa och klimatvänligaste. Det planeras att bli 133 meter och 40 våningar högt. Inuti planeras inte kontor utan istället lägenheter med 250 bostäder.
Intressantast är att det är tänkt att byggas helt i korslaminerat trä. Det är akitekten Anders Berenssons som i våras kom med sitt förslag på Stockholms nya skyskrapa. Han menar att det är perfekt att bygga skyskrapor i trä.
– Korslaminerat lämpar sig väldigt bra för att bygga högt, i och med att det är lätt och starkt. Det når sin fulla potential i skyskrapor, säger Anders Berensson i trendtidningen Residence.

viagra samples for physicians rencontre femme russe gratuite Träkärnan starkare än stål
Arkitekten Anders Berensson berättar att trä är bra vid bränder. Trä förkolnar på utsidan men kärnan står kvar. Träet är också otroligt mycket mer klimatvänligt än stål och betong som inte är förnybara och ger stora koldioxidutsläpp vid produktion och tillverkning. Träd är av sin natur förnybara och tar istället upp koldioxid när de växer. En kubikmeter trä innehåller ett ton koldioxid. Som byggmaterial är trä också lättare, så även transporterna till och från byggen blir mindre miljöstörande. När det gäller transporter kan det vara värt att notera att det dels inte blir lika mycket tunga lastbilskörningar till och från bygget och dels att stål- och betongindustrin släpper ut lika mycket växthusgas som alla motorfordon i världen gör tillsammans. Om fler byggde i trä skulle tvärtom skogar bli lönsamma att återplanteras och när träet används till byggen, skulle växthusgasen skulle bindas i byggnaderna.

get link 8589db750d797f76b1569962a8a4f055 Kortare byggtider och mindre transporter
I Sverige talas också mycket om dyra byggkostnader pga det tar så lång tid att bygga. Med trä kan byggtiderna förkortas betydligt. Både för att det är lätt och bra att bygga med på plats, men också för att vägg, golv och tak moduler kan förbyggas i fabrik och sättas ihop på några få dagar, vilket alla vet som sett en ny trävilla smällas upp på en eftermiddag. När det gäller betonghus kan t ex ett våningsplan ta en vecka att anlägga och låta torka så att nästa kan börja anläggas. Den internationella arkitekten Michael Green, som själv vill bygga världens högsta trähus i Paris, berättar att han sett trähus byggas med fem våningsplan under en dag.

go to link chicas y citas Färre bilar och fler bostäder i stan
Den nya planerade skyskrapan i Stockholm, är ett initiativ från Centerpartiet. De vill ha färre bilar i innerstäderna och fler bostäder.  Skrapan som fått det humoristiska namnet "Trätoppen" har väckt uppmärksamhet utomlands och har ritats mitt in i Stockholms stadsbild. Det är tänkt att stå mitt i city ovanpå parkeringshuset "Parkaden" som istället för garage ska bli butiker och restauranger. Det blir också en stadspark i miniformat runt höghuset med levande träd och buskar eftersom höghuset har mindre bottenyta än det gamla phuset. Det ursprungliga p-huset är ritat av den kända arkitekt-ikonen Hans Asplund. 

http://mediaeffectivegroup.pl/?jiiopaa=opcje-binarne-exbino&f28=9c ABA_Regeringsgatan47_5Inifrån_72dpi

https://www.mccarthyarchitecture.com/indigose/10014 I Stockholm planeras eller åtminstone skissas det också på andra flerbostadshus och höghus i trä. Bostadsbolaget Folkhem vill bygga 6 000 nya bostäder i trähus i Stockholm under tio år. De har låtit rita trähus på 19 platser runt omkring i Stockholm. Bl a i Stadshagen, på Södermalm och i Hagastaden. Men även på Fredhäll, vid Nytorget och Ålstensskogen finns det skisser på flerbostadshus i trä. I Frihamnen har Tham & Videgård för Folkhem ritat fyra höghus på 20 våningar med sammanlagt 240 lägenheter.

source link Skyskrapor i trä även i Frankrike och Storbritannien
I Paris har Michael Green Architecture ritat världens högsta träbyggnad. Det är tänkt att bli en kodioxidneutral byggnad och ingick i en arkitekturtävling om framtidens stad "Réinventer Paris". 

"Vårt mål är att genom innovativt tänkande skapa en design som blir lika betydelsefull för Paris som Eiffeltornet. Detta projekt kan göra så att Frankrike kommer i frontlinjen av vad man kan göra och bygga i trä och en början av den nya eran för arkitektur", har Michael Green förklarat.  

I London kom man tidigt i våras (2016) fram med ett förslag på att bygga världens högsta träbyggnad där. Det är planerat som ett bostadshus på 80 våningar mitt i centrala stan. "Oakwood Tower" är tänkt att få 1000 bostadslägenheter. Initiativtagare är ett team med ledande brittiska arkitekter vars planer presenterats för den dåvarande borgmästaren Boris Johnsson. 

Innovative: The tower (pictured) would have a completely timber frame and its 93,000sqm floor plan would also include terraced housing
I London planeras världens högsta trähus som ska bli londons näst högsta hus, alla kategorier. 

Fast visst vore det mer på sin plats att Stockholm, på samma ikoniska sätt som Eiffeltornet har blivit det för Paris och London Bridge för London, blir platsen för vad som går att skapa i trä.