http://calonline.com/?q=viagra-shop Välkommen till LevRikare
Bättre ekonomi & livskvalitet.

follow Vill du njuta mer av livet & få mer pengar över? Har du en dröm om ett meningsfullt liv och samtidigt att få ekonomin att räcka till det du behöver? 
Förmånsklubben LevRikare är till för dig. 

Här får du erbjudanden, rabatter, artiklar, råd och verktyg för att förenkla och förgylla ditt liv.

rencontre be belgique Själva tekniken med ett manligt p-piller är redan klar och förhållandevis enkel. Problemet är att läkemedelsföretagen dragit sig ur. 

partnersuche freundeskreis Nu växer protesterna bland både män o kvinnor.

Forskaren Claes Gottlieb, docent i gynekologi på Sofiahemmet i Stockholm har sedan 1982 arbetat med att ta fram ett hormonbaserat preventivmedel för män. 

- Jag har trott på det här ända sedan 1982 och det har sett så framgångsrikt ut att jag vid många tillfällen har uttalat mig och sagt att nu är det inte så många år kvar tills vi har det, säger han till radions Vetandets värld.

Läkemedelsbolagen har hittills trott att ett manligt p-piller skulle ratas av männen. De har hittills ansett att det politiskt är kontroversiellt och att det därför inte kan göras ekonomiskt försvarbart. Men både här i Sverige och utomlands finns redan aktionsgrupper för att få fram ett sk ”Herrpiller”. 

Återuppta möjligheten att få barn

Fördelarna med ett ”herrpiller” är att mannen kan stänga ned sin befruktningsförmåga under ett eller flera år, men sedan ta upp den när han väljer. Detta i motsats till de rätt komplicerade processer som krävs för att ge en man som genomgått vasectomi (sterilisering) förmågan åter.

Bakom forskningen om en hormonell preventivmetod för män står Världshälsoorganisationen VHO. Här har man kommit så långt att substanserna för ett fungerande preparat finns klara, men trots det är det ingen som riktigt vet när det finns på marknaden. 

Inom fem år - kanske

Idag är Kristina Gemzell Danielsson, gynekolog på Karolinska sjukhuset i Solna, en av de som forskar vidare på att förbättra preparatet.

- Det finns många kvinnor som inte hittar en metod de trivs med. Att dela ansvaret skulle vara idealiskt, Men det ställer högre krav på förtroendet mellan man och kvinna, säger hon.

- De gamla p-pillren med östrogen kommer nog att hänga med i många år. Men jag är inte säker på att man skulle ha accepterat dem om de kommit idag, har hon förklarat i en intervju med RFSU.

Östrogenpiller ger biverkningar

- Eftersom de allvarligaste biverkningarna beror på östrogenet är forskningen nu inriktad på att få fram preventivmedel helt utan östrogen.

– Det blir nog inte piller utan en stav som man lägger innanför huden. Problemet är att vi ännu inte har hittat en bra balans mellan det kvinnliga hormonet progesteron, som hämmar spermietillväxten, och det manliga hormonet testosteron. För mycket progesteron gör männen impotenta och för mycket testosteron skapar aggressivitet.

Det är ytterst kvinnan som tvingas ta konsekvenserna om preventivmedlet inte fungerar.

Trots det historiska motståndet tror Kristina Gemzell Danielsson att ett sådant manligt ”P-piller” eller p-stav finns på marknaden om fem år.

Stöd uppropet för manligt P-piller:

Gå in på    http://upprop.nu/ZCWV