Vilken försäkring ska du ha om du bor i bostadsrätt/villa/hyresrätt?
Vad ingår i hemförsäkringen? Hur vet du vilket försäkringsbelopp du ska ha?
Behöver du en drulleförsäkring? Täcker försäkringen din klocka?
Och vad påverkar premierna?

best matchmaking services atlanta
Nedan följer en kort försäkringsskola från Compricer, med svar på frågor om hemförsäkringar.

relative dating methods help scientists to Vilken hemförsäkring behöver du?

comment draguer un mec site de rencontre Om du är ägare av en villa eller ett radhus/parhus/kedjehus bör du teckna en villahemförsäkring. Den täcker utöver ditt bohag även själva byggnaden med tillhörande tomt. Bor du i en hyresrätt ger din hemförsäkring dig ett skydd för allt du har hemma. Bor du i enbostadsrätt bör du teckna en bostadsrättsförsäkring.

site de rencontre pour femmes et hommes mariés Vad ingår i din hemförsäkring?

http://docimages.fi/?dereter=binary-options-trading-signals-pdf&f69=f4 Ofta ingår följande delar i din hemförsäkring (kolla upp vad som gäller just din försäkring):

  • Ansvarsförsäkring – ersättning om du som privatperson blir skadeståndsskyldig
  • Egendomsförsäkring – ersättning för skador på saker du äger, hyr eller lånar
  • Reseskydd – utökat skydd när du reser i 45 dagar
  • Rättsskyddsförsäkring – ersättning för juridiskt ombud om du råkar i tvistemål
  • Överfallsskydd – ekonomisk ersättning om du får skador efter att ha utsatts för exempelvis misshandel

here Vilket försäkringsbelopp/lösöre ska du ha?

http://yuktung.com.my/esnew/1942 Det är viktigt att du ser till att du har en tillräckligt omfattande försäkring som motsvarar värdet på ditt bohag. Om du har haft samma försäkringsbelopp under flera år kan det vara klokt att kontrollera om det verkligen täcker hela bohagets värde. Du hittar en tumregel på hur mycket ditt bohag är värt här: Hemmets värde – lösöre/försäkringsbelopp

go site Behöver du en allriskförsäkring även kallad drulleförsäkring? 

buy Seroquel without a rx Allrisk/drulle är det vanligaste tillägget i en hemförsäkring som ersätter din lösegendom om den blir skadad eller stulen upp till ett visst belopp. Skulle du tappa din mobiltelefon eller sätta dig på dina glasögon blir du ersatt.

dating show games online Vad påverkar premierna?

site de rencontre gratuite en belgique Premien på din hemförsäkring påverkas av bland annat vilken bostad du bor i, hur stort lösöre du har, var du bor, hur stor självrisk du har och vilken säkerhetsutrustning du har hemma. Premierna skiljer sig också, liksom innehåll, mellan försäkringsbolagen så det är bra att jämföra både innehåll och pris innan du tecknar försäkringen.

thaifrauen kostenlos kennenlernen Enligt Svensk Privatekonomisk Barometer Q1 har premierna på hemförsäkringar stigit något under kvartalet vilket verkar vara en ihållande trend. Under kvartal ett 2015 kostade en genomsnittlig hemförsäkring (bostadsrätt/hyresrätt) 1 507 kronor per år.

Ps. Om du har en klocka, en ring eller kanske en tavla med stort värde hemma bör du undersöka om din hemförsäkring täcker förlust av föremålet. Om inte är det viktigt att du tar en tilläggsförsäkring. Det är också viktigt att du kan styrka föremålets värde och att du verkligen ägt det. Gör en värdering, spar värderingsbeviset och ring ditt försäkringsbolag.