Om drygt en vecka kommer 52 miljoner sedlar värda över två miljarder bli ogiltiga. De nya sedlar som introducerats ska helt ersätta de gamla. Riksbanken uppmanar konsumenter att inte godta gamla sedlar i växel.

rencontre en ligne gratuit ado Rör du dig med kontanter och får gamla tjugo- eller femtiolappar i växel bör du be butiken om en ny sedel. Har du några gamla tusenlappar i plånboken bör du handla för eller växla in dem på banken. Det närmar sig nämligen den 30 juni då dessa sedlar blir ogiltiga och inte längre går att använda.

http://shortcreek.us/?enfiors=minneapolis-dating-websites&1c4=33

source url Riksbanken uppdaterar statistiken över antalet insamlade sedlar varje dag. I senaste mätningen saknades fortfarande 52 miljoner sedlar värda 2,1 miljarder kronor.

watch

source link När de nya sedlarna började delas ut i höstas fanns det 110 miljoner gamla motsvarigheter i omlopp. 7,5 miljarder kronor var det sammanlagda värdet på de gamla sedlarna och 5,4 miljarder av dem är det alltså som inkommit till Riksbanken. De har fått in oproportionellt många tusenlappar och det är ju inte så konstigt att folk är mer måna om att rädda sina tusingar än tjugor.

go to site

accounts live frex Finner du dig ändå i situationen att du har gamla sedlar kvar efter den 30 juni är det faktiskt inte försent att göra något åt saken ännu. Riksbanken har kommit överens med de andra bankerna om att låta folk lösa in gamla sedlar till och med 31 augusti. Efter det går det alltid att lösa in sedlar hos Riksbanken, dock kommer den möjligheten inte finnas när mynten byts ut nästa år.

source Vid det här laget vet de allra flesta om vilka personer som är på de nya sedlarna men för dig som inte vet så pryds tjugolappen av Astrid Lindgren, femtiolappen av Evert Taube och på tusenlappen finns Dag Hammarskjöld. På den helt nya tvåhundralappen hittar du Ingmar Bergman.

http://nurdanbesen.com/?bioy=technique-drague-site-de-rencontre&cb1=1b I början av oktober introduceras även den nya hundralappen, som kommer prydas av Greta Garbo, och den nya femhundralappen med Birgit Nilsson på. Då introduceras även nya en- och femkronor och en helt ny tvåkrona. De gamla motsvarigheterna blir också ogiltiga den 30 juni, dock inte förrän nästa år, så ännu är det ingen brådska att göra sig av med dessa valörer.