Kroniskt trötthetssyndrom heter den mystiska sjukdom som gör att folk blir helt utmattade av vardagliga sysslor. Tidigare har man trott att orsaken till sjukdomen är psykologisk men nu verkar det som att problemet snarare sitter i magen än i huvudet.

see url Något som har förbryllat läkare är det som kallas myalgisk encefalomyelit och cronic fatigue syndrome, eller på svenska, kroniskt trötthetssyndrom(ME/CFS). Det är ett tillstånd då man känner sig trött och utmattad efter normal aktivitet, och vila biter inte heller på tröttheten. I Sverige finns det uppemot 40 000 som drabbats av sjukdomen. Ingen har riktigt vetat vad som orsakar det och för att ställa en diagnos behöver man göra många långa test. En teori har varit att sjukdomen har ett psykologiskt ursprung. Nu har forskare på Cornell University blivit de första att hitta biologiska markörer för sjukdomen; tarmbakterier och inflammatoriska mikroorganismer i blodet.

buy calan sr 180

click here Det är inte bara intressant för att det är en början på att hitta orsaken till sjukdomen, utan också för att allt fler forskare kopplar olika sjukdomar till bakteriefloran i tarmen. Även sjukdomar som till synes inte har något med magen att göra. LevRikare har tidigare skrivit om att forskare hittat kopplingar mellan autism och magen.

where to buy provera and clomid

är binära optioner bluff I en studie publicerad i tidskriften Microbiome beskriver en grupp forskare hur de korrekt diagnosticerade ME/CFS hos 83 % av patienterna som deltog i studien genom blod- och avföringsprover. För drabbade innebär metoden en mindre ansträngande diagnosticering och det är också ett steg närmare att förstå vad sjukdomen orsakas av.

buy singulair online

köp Viagra online Lidköping Maureen Hanson, professor vid departementet för molekylär biologi och genetik på Cornell University och studiens senior author, säger att deras arbete visar att tarmfloran hos patienter med ME/CFS inte är normal vilket kan leda till att de uppvisar inflammatoriska symptom och problem med magen.

http://vagnvagensbygg.se/firmenit/5219 “Dessutom ger vår upptäckt av en biolologisk avvikelse ytterligare bevis mot den löjliga teorin att sjukdomen har ett psykologiskt ursprung”.

go here Förhoppningen är att om man lyckas ta reda på vad det är som har gått fel i de drabbades tarmar så kan man testa nya sätt att behandla sjukdomen, exempelvis genom att undersöka om rätt kost kan lindra symptomen.

get link I studien togs blod- och avföringsprov från 48 personer diagnosticerade med kroniskt trötthetssyndrom och 39 personer utan någon diagnos. Personerna med ME/CFS hade en mycket mindre mångfald av bakterier och de hade även färre bakteriearter som man vet är antiflammatoriska jämfört med personer i god hälsa. Liknande observationer har även gjorts hos personer med Chrons sjukdom och ulcerös kolit. Forskarna upptäckte också specifika markörer för inflammation i blodet vilket de tror beror på läckage från tarmen som gör att bakterier tar sig ut i blodet. Det i sin tur triggar immunförsvaret vilket kan förvärra symptomen.

http://unikeld.nu/?ioweo=contatti-telefonico-iq-option&eb2=37 Forskarna hade inte bevis nog för att avgöra om förändringen i tarmfloran är en orsak eller konsekvens av sjukdomen. I framtiden tänker de titta efter virus och svamp i ME/CFS-drabbades tarmar för att se om det eller bakterier tillsammans med det kan vara orsaken till sjukdomen.

go site  

follow site