En fjärdedel av barnen har inte satt sin fot i naturen under den senaste veckan. De har istället spenderat mycket tid framför TV, smartphone och dator. Det framgår i en ny SIFO-undersökning från Världsnaturfonden WWF.

rencontre pour mariage 100 gratuit En färsk undersökning gjord av SIFO på uppdrag av Världsnaturfonden WWF under juni 2016 visar att barn mellan 2-12 år spenderar lite tid i naturen på fritiden och sitter istället en hel del framför en skärm. I undersökningen, då man frågat föräldrar om deras barns vanor, framgår att knappt hälften av barnen hade varit i natur som skog, vid havet, vid en sjö eller äng i högst en timme under den senaste veckan, och en fjärdedel hade inte varit i natur överhuvudettaget. Hälften av barnen hade tillbringat fem timmar eller mer framför TVn och dessutom hade ännu fler, 58 %, tillbringat fem timmar eller mer framför dator, iPad eller smartphone. Över en femtedel av barnen mellan 10-12 år hade spenderat 16 timmar eller mer framför olika skärmar.

buying accutane in mexico

source link Av de yngre barnen, 2-4 år, hade en tredjedel tillbringat högst en halvtimme i naturen den senaste veckan. En tredjedel hade också tillbringat 5 timmar eller mer framför dator, surfplatta eller smartphone.

sistema de citas dmv las vegas En bra bit över hälften av föräldrarna, 59 %, uppgav att de spenderade mer tid ute i när de var barn än vad deras egna barn gör idag.

http://nottsbushido.co.uk/hotstore/Hotsale-20150822-350350.html – Människans kontakt med naturen har minskat drastiskt de senaste hundra åren. Dagens samhälle ser helt annorlunda ut med teknikutveckling, inomhusarbete, och de flesta bor i tätorter. Och för bara någon generation sedan hade många en släkting på landet som de bodde hos på somrarna. Vi vet att det finns många fördelar med att vara i naturen, inte minst för vår hälsa och vårt välmående, säger Vicki Lee Wallgren, chef för enheten för landmiljö, WWF.

binaire opties Fyra av fem föräldrar önskade att de var ute i naturen med sina barn oftare. Den främsta anledningen föräldrarna uppgav till att det inte blir så är tidsbrist, att de ofta prioriterar andra saker så att naturen inte hinns med. Endast 2 % av föräldrarna sa att det inte har något intresse för att vara i naturen.

Professional Wine Storage. Sudan borderemmo Broker iq option Dero settemvirato tracagnotto qqq option trading Även om barn verkar spendera väldigt lite tid i naturen så är de i alla fall utomhus en del. Utomhusmiljön som flest uppgav att deras barn vistas på är tomten, trädgården eller gården vid bostadshus. Hälften av barnen har tillbringat minst sex timmar i en sån miljö den senaste veckan.

dbswiss erfahrungen – Att vara ute på gården eller tomten är förstås också bra men ger inte samma naturupplevelse som exempelvis en skog. Man kan ändå förstå att det blir en konsekvens av den tidsbrist familjerna har i vardagen, säger Vicki Lee Wallgren, WWF.

mа“б‘t single damer Ny forskning från Stockholms Universitet tyder på att barn som vistas regelbundet i naturen utvecklar en större empati för det som är levande.

http://ev-kirche-ergste.de/?debilews=frau-sucht-mann-soest&426=6a – Våra studier visar att barn som är mycket i naturen har lättare att uppskatta djur, de ogillar i högre grad miljöförstöring och de förstår bättre att våra naturresurser spelar en viktig roll i våra liv, säger Matteo Giusti, Stockholm Resilience Centre.

http://creatingsparks.com/?endonezit=simple-strategy-for-binary-options WWF driver nu kampanjen Svenska Pärlor som syftar till inspirera människor att komma ut i naturen.

go to link – Vi vill påverka politikerna så att mer av vår värdefulla natur som skogar, fjäll, ängs- och hagmarker, sjöar, vattendrag och hav, skyddas bättre. Idag skyddar Sverige endast 14 av 20 procent av den yta på land som vi har lovat till år 2020. Bättre naturskydd ökar också förutsättningen för att människor ska komma ut i naturen och även i framtiden kunna njuta av den fantastiska rekreation som naturen ger oss och som ökar folkhälsan och vårt välmående. Naturskyddet är också avgörande för att vi ska bibehålla de viktiga ekosystemtjänster naturen ger oss, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare, WWF.

source url