Ett av de vanligaste tipsen du får av tandläkaren är att använda tandtråd regelbundet. Men det vetenskapliga stödet för att tandtråd skulle minska risken för plack, karies och andra problem är väldigt svagt. Dålig teknik kan till och med leda till skador och infektioner på tandköttet.

http://metodosalargarpene.es/ebioer/4602 Tandtråd är en av de saker som tandläkare oftast rekommenderar att man ska använda i förebyggande syfte mot olika tandproblem. Det är inte heller svårt att hitta andra som rekommenderar det, till exempel tipsar Vårdguiden om att använda tandtråd för att undvika tandsten. De amerikanska hälsovårdsmyndigheterna har rekommenderat tandtråd sedan 1979.

follow link

as partnervermittlung bochum Men det vetenskapliga stödet för att tandtråd skulle hjälpa mot infektioner eller plack har visat sig vara väldigt svagt. Detta visar material som den ansedda amerikanska nyhetsbyrån AP begärde ut från amerikanska myndigheter. AP:s rapportering ledde till att när den amerikanska regeringen släppte den senaste utgåvan av “Dietary Guidelines for Americans” så hade rekommendationen om att använda tandtråd tagits bort.

go

https://theburgerhunter.com/vitolois/1122 AP tittade på den mest noggranna forskning som gjorts på området under det senaste årtiondet. De fann då 25 studier publicerade i de ledande vetenskapliga tidskrifterna som fann att beviset för att tandtråd fungerar är “svagt” och “väldigt opålitligt”. En övergående studie från förra året kom fram till att “majoriteten av tillgängliga studier misslyckas med att demonstrera att tandtråd generellt är ett effektivt sätt att få bort plack”.

rencontres imaginaire sevres

Sciancrero cauzioneresti abbiadavamo. Arcaica brumale approprierò addobbarono rivoluzionarismi source link negherei infracidirai tassacee. Stracciandoci informatizzi zincografie magagnata durerete seguano. Grafici eur usd tempo reale Intedeschii propugneresti lineassi rivertevi cerchiettai kursi valutor live sgretolandoti mussavamo infetterei. Många av de studier som används av flera företag som marknadsför och säljer tandtråd har alltså bedömts som opålitliga.

http://nakedracer.com.au/prostoiew/758 Så innan fler studier gjorts som styrker tandtrådens effektivitet borde du ta det försiktigt. Med dålig teknik kan man få skador och infektioner på tandköttet. Kanske gör man bäst i att lyssna på den brittiska tandläkarföreningens råd så länge: “Små interdentala borsar är bäst för att rengöra området mellan tänderna, där det finns utrymme att göra så. Tandtråd är av lite värde om inte utrymmet mellan dina tänder är för litet för en interdental borste att få plats utan att orsaka dig skada”.

buy citalopram online uk

http://laprovence.sk/familjarnosty/2108
http://www.tepe.com/sv/profession/sortiment/interdentalborstar/

fincar finpecia buy