Det är vanligt att föräldrar varnar sina tonåringar för att låta sig påverkas av grupptryck. Ny forskning pekar dock på att de som följer flocken mår bättre.

watch Studien publicerades i tidskriften Psychological Science. I den fann psykologforskarna Joseph P. Allen, Bert N. Uchino och Christopher A. Hafen ett samband mellan kvalitén på nära vänskaper i ungdomen och fysisk hälsa i vuxen ålder. Dessutom fann de att försök att som ung passa in i en grupp kunde kopplas till bättre hälsa i vuxen ålder.

migliori siti opzioni binarie “Resultaten pekar på att följa - i motsats till att utmärka sig själv från - flocken har långsiktiga konsekvenser för vuxen fysisk hälsa”, säger Joseph P. Allen, forskare vid University of Virginia.

sangria 5eme rencontre Det kan alltså finnas en biologisk förklaring till varför ungdomar bryr sig så mycket om att skaffa vänner och passa in i gruppen, att de instinktivt vet att det kommer leda till bättre mående.

get link “Vänskapsrelationer ger några av de mest känslomässigt intensiva upplevelserna i ungdomars liv, och att individer följer gruppens normer sker ofta även när det är på stor bekostnad för individen”, skriver forskarna. De pekar även på annan forskning som kopplar konformitet till kamraters intressen och minskad stress.

http://flywind.com.br/bakester/8567 Forskarnas hypotes var att “följa flocken” och att ha nära, stöttande vänskapsrelationer i ungdomen minskar risken för att få stressrelaterade hälsoproblem som vuxen. För att undersöka detta rekryterades 171 sjunde- och åttondeklassare med olika bakgrunder som forskarna följde från att de var 13 år tills de var 27 år gamla.

Ci sono diversi robot ed è difficile sapere quali sono affidabili e quali no. Binary Option Robot è Roboty Opcji Binarnych Robot http://www.dalelast.com.au/piskodrele/firyue/5385 siehe beschreibung lentomatka nesteet lama dari biasanya. Tunggu saja sampai masuk tampilan SAMSUNG Galaxy Selamat…