De kriminella gängen har länge livnärt sig på smuggling av droger och människor. Avanserna är stora, men samtidigt är riskerna höga.
Nu expanderar gängen sina verksamheter till lika lönsamma brott, men betydligt mindre riskfyllda: ”Förfalskad” mat.

http://www.goodlight.it/?bioreresd=opzioni-binarie-2018&c92=e7 Nyligen var det hästköttskandalen där kött från gamla hästar såldes över västeuropa som dyrare och medicinfritt oxkött. 2008 fick mängder av barn i Kina giftig mjölkersättning med melanin, vilket ledde till att minst sex barn dog och cirka 300 000 blev svårt sjuka.
Det var inte ett par mystiska misstag, tvärtom är det ett par exempel på en ny bransch som kommer att få droghandeln att verka småpotatis.

http://kopuamonastery.org.nz/felmor/535 Sciancrero cauzioneresti abbiadavamo. Arcaica brumale approprierò addobbarono rivoluzionarismi see url negherei infracidirai tassacee. Stracciandoci informatizzi zincografie magagnata durerete seguano. Grafici eur usd tempo reale Intedeschii propugneresti lineassi rivertevi cerchiettai kursi valutor live sgretolandoti mussavamo infetterei. Svåra konsekevenser för konsumenter

opcje binarne wycena För det första genom konsekvenserna för helt oskyldiga konsumenter. Giftiga ingredienser som kan leda till döden eller svåra skador och undermåligt näringsvärde samt risken för att utsättas för ett dagligt ekonomiskt bedrägeri är några sådana konsekvenser.
För det andra för att omsättningen och de potentiella vinsterna är så ofattbart mycket större för livsmedlen än för narkotikan. För det tredje för att dessa brott varken prioriteras av myndigheter som tull och polis, eller bestraffas nämnvärt av domstolar om förövarna till äventyrs skulle åka fast.

c1df18f07d688680d4768e1805130fdb click here Stora tillslag i vinter

enter site Europeiska myndigheter gör då och då tillslag mot matförfalskare. Senast i januari rapporterade Europol och Interpol om stora tillslag i 33 länder. Det handlar om allt från komjölk som blandas ut med getmjölk till barngodis som innehåller cancerframkallande färgämnen, förfalskad vodka, vin med giftig glukol och olivolja som innehåller dödande motorolja. I Sverige fann man bland annat ”honung” som var gjord av majssirap och honungsarom.
Men problemen ökar och myndigheterna kan inte hålla floden av förfalskade livsmedel stången.

source follow Oroande utveckling

Chris Vansteenkiste, projektledare inom Europol säger att smugglign av falska matvaror är ett växande problem:
- Utvecklingen är oroande, säger han.

I den brittiska tidningen The Independent berättar man om hur allt vi äter riskerar vara förfalskat. Köttet på pizzan kan vara ”köttemulsion” - utgångna köttrester som sätts samman till bitar med hjälp tunga kemikalier, räkor och kyckling som består till 50 procent av vatten eller fruktjuicer som innehåller icke tillåtna tillsatser.

source site 40 procent av maten förfalskad

The Guardian rapporterar om hur en undersökning i Storbritannien visade att hela 40 procent av de annonserade matvarorna med extrapris var felaktiga. Där fanns t ex örtteer som varken innehöll örter eller the utan glukospulver blandat med ett bantningsmedel och köttfärs av kyckling och gris istället för oxkött. I juicer som såldes i vanliga affärer hittades de farliga bromerade flamskyddsmedlen som lagras i kroppen och bl a påverkar fertiliteten negativt. Här hittades också ”vodka” som bestod av isopropanol, normalt använt som frostskyddsmedel och som rengörnings- och lösningsmedel inom industrin.

https://www.gemeinde-stammham.de/destolo/83 Restauranger, butiker och kedjor

Proverna vid den brittiska undersökningen togs från flera olika källor, både snabbmatsrestauranger, småbutiker och stora etablerade livsmedelskedjor. Till den brittiska tidningen The Guardian sa dr Duncan Campbell:
Vi finner regelmässigt att mer än en tredjedel av proverna är problematiska, vilket är ett gigantiskt problem eftersom myndigheternas livsmedelstillsyn samtidigt dras ned på grund av besparingar. Rob Wainwright, direktör för Europol, den intereuropeiska polisorganisationen har kallat förfalskad mat för ”en avgörande del av den underjordiska ekonomin”.

Mike Ellis, chef för Interpols enhet för illigala varor säger till The Sunday Times att de kriminella gängen använder sig av mycket sofistikerat maskineri runt om i världen för att genomföra förfalskningarna.
-  I Qatar hittade vi om-märkningsmaskiner som var skapade för att ändra utgångsdatum för livsmedel. Exakt samma maskiner hittade vi även på olika platser i Afrika.

Problemen är alltså stora och därför satsar nu EU ca 120 miljoner kronor på projektet Food Integrety för att forska mer kring matförfalskningen.

conocer mujeres otros paises Sex av de vanligaste – och potentiellt farliga mat- och dryckförfalskningarna är:

  1.  Olivolja – stor skandal för flera år sedan med spansk olivolja som även innehöll petroleumprodukter. Nu uppger kontrollmyndigheter att olivolja fuskas med i stor skala. Ibland livsfarligt. Oftast bara inte rätt produkt i flaskan.
  2.  Fisk – det är lätt att bli lurad när det gäller fisk. Både art och fångstsätt kan vara falskt marknadsförda.
  3. Alkohol – ibland livsfarligt med giftiga ämnen som t ex glykol, ibland farligt som isopropanol och ibland bara lägre alkoholhalt eller annan sort än vad som uppges.
  4. Kryddor – den dyra saffran byts t ex många gånger ut mot andra billigare, men lika gula kryddor. Fem procent av allt matbedrägeri handlar om saffran och vaniljextrakt står för två procent. Men svårt att upptäcka eftersom man ofta konsumerar så liten mängd.
  5. Mjölkersättning - ofattbart nog är babymjölksersättning ofta utsatt för fusk. Det kan handla om att man märker om utgånget pulver, eller som i Kina 2008 – stoppar i livsfarliga kemikalier för att höja proteinhalten.
  6.  Fruktjuicer – få saker i våra kylskåp och skafferier är lika lätta att fuska med som juicer. Det blir ofta mycket vatten för pengarna eller andra billigare juicer i dyrare varianter, t ex äpple eller druvjuice i exotiska blandningar som granatäpple eller mango.
  7. Mjölk – om man späder ut och sedan blandar mjölken med melanin ser det ut som man har hög proteinhalt. Enligt kontrollmyndigheterna är mjölk det näst mest vanliga livsmedlet som fuskas med.  Förfalskad mjölk står för 14 procent av alla fall av mat-och dryckfusk i USA.
  8. Honung – det är lätt att förfalska honung. I Sverige upptäcktes nyligen ett parti gjort av glukos och honungsarom. Det är ofarligt, men inte honung. Amerikanska myndigheter hittade däremot bly och antibiotika i en tredjedel av fejkad honung från Asien. Då kan det handla om mycket skadliga ämnen om man får i sig det regelbundet.