20% av svenskarna äter tillräckligt med frukt och grönsaker. 66% äter tillräckligt med fisk.
Enligt Livsmedelsverket så tror en majoritet av svenskarna att de får i sig alla viktiga vitaminer och mineraler genom kosten.
Den bistra sanningen är att det är hela 80 procent som faktiskt inte får det.

i migliori indicatori per opzioni binarie De flesta tror att de äter tillräckligt varierat.
Men en av tre äter för lite fisk* och minst fyra av fem äter för lite frukt och grönsaker**.
I Livsmedelsverkets undersökning "Riksmaten" står det klart att bara två av tio äter tillräckligt varierat.

الخيارات الثنائية بالنسبة لنا المقيمين http://diebrueder.ch/piskodral/5454 Fördjupad studie
Med avstamp i dessa siffror har Apoteket under hösten gjort en fördjupad studie kring maten. Över 1 000 personer har intervjuats om sin syn på mat och välmående. Det är en undersökning gjord med hjälp av Novus, med uppseendeväckande resultat bl a att:

go here Drygt åtta av tio svenskar tror att de får i sig alla viktiga vitaminer och mineraler genom kosten. Men det är bara två av tio som faktiskt får det. 

http://www.mylifept.com/?refriwerator=bin%C3%A4re-optionen-eur%2Fusd&91b=8e http://arbhojpuri.com/?9b0=b4 Männen bäst på näring - enligt dem själva***

 • Drygt 8 av 10 anser att de får i sig den näring de behöver via maten.
 • Fler män (87%) än kvinnor (80%) anser att de får i sig den näring de behöver via kosten. De äldre (65-79 år) anser i störst utsträckning att de får i sig det de behöver via kosten (92%) medan 75 % av de som är 18-29 år anser detsamma.
 • 22% äter kosttillskott dagligen. Fler kvinnor (35%) än män (21%) äter kosttillskott dagligen/flera gånger i veckan.
 • Merparten söker information om kosttillskott själva på internet. För de som äter kosttillskott dagligen är det fler än genomsnittet som sökt tips och råd på internet (31%).
 • Drygt 6 av 10 anser att de har koll på att de får i sig tillskott som motsvarar deras behov. Fler kvinnor (67%) än män (57%) tror att de får i sig kosttillskott som motsvarar deras behov.
 • Det vanligaste kosttillskottet de äter är D-vitamin (35%). Sedan följer Multivitamin (26%), C-vitamin (25%), Fiskolja/Omega-3 (22%) och Magnesium (19%). Kvinnor äter i större utsträckning D-vitamin (41%), B-vitamin (20%), järntillskott (19%) och tillskott för hår, hud, naglar (7%). Män äter i större utsträckning C-vitamin (29%).
 • Varannan känner sig mer trött nu än för fem år sedan. Nästan hälften av svenskarna känner sig ofta trötta.
 • Kvinnor känner sig i större utsträckning både trötta (52%) och mer stressade (54%) och 42% svarar att de är mer stressade i sin vardag nu än för fem år sedan. Bland de som är 18-29 år är det fler som instämmer i att de känner sig trötta (61%), stressade (56%) och även mer stressade nu än för fem år sedan (55%). De som väldigt sällan/aldrig äter kosttillskott svarar i lägre utsträckning än övriga att de känner sig mer trötta nu än för fem år sedan (47%), känner sig ofta trötta (43%) samt känner sig stressade i vardagen (40%).
 • De som ofta känner sig trötta (33%), stressade (35%) och mer stressade idag än för fem år sedan (32%) svarar oftare än genomsnittet att de nog egentligen inte får i sig kosttillskott som motsvarar sina behov.
 • God sömn är det vanligaste förebyggande åtgärden för att slippa huvudvärk (54%).
 • Nästan varannan dricker kaffe eller te för att känna sig piggare på dagtid.
 • För att undvika förkylning är vila/sova den vanligaste förebyggande åtgärden. Kvinnor svarar oftare än män att man sover/vilar för att slippa en förkylning (58%). Män svarar i större utsträckning att de inte gör nånting (35%) för att slippa bli förkyld när de känner att en förkylning är på väg.
 • Varannan tittar på TV eller läser för att komma ner i varv. Andra vanliga aktiviteter för nedvarvning är vila, promenera och lyssna på musik.

https://infotuc.es/esminec/1012 go site Undersökningen
Målgruppen för undersökningen är den svenska allmänheten 18-79 år. Intervjuerna har genomförts i Novus Sverigepanel under perioden 19 – 26 november 2015. Totalt genomfördes 1046 intervjuer (deltagarfrekvens 60%).

follow url * Källa: Livsmedelsverket

site annonce rencontre maroc ** Källa: Statens folkhälsoinstitut

https://mummiesclub.co.uk/bilbord/2119 *** Källa: Apotekets undersökning 2015