go enter Helhetstänk, stort fokus på personlig träning och modern, specialimporterad teknik som optimerar effekten av träningen. Ja, det är några av de saker som utmärker W8 Club, Gamla stans första riktiga gym.  En satsning som visade sig vara ett lyckokast. Åtta månader efter öppnandet går verksamheten över all förväntan.

enter site Det går inte att ta miste på entusiasmen när Hampus Engman, PT (Personlig Tränare), idrottsmassör och massageterapeut, visar runt i de fräscha, men samtidigt anrika lokalerna vid Kornhamns Torg. Här har tidigare både post och bankkontor legat och gamla valv och stenväggar vittnar om svunna tider på ett nästan nostalgiskt sätt. Kontrasten till allt det nya, ultramoderna blir slående och skapar en särskild och mycket trivsam atmosfär. En atmosfär präglad av lugn och koncentration.

خيار ثنائي الروبوت احتيà - Hela gymmet, eller snarare klubben, bygger på ett helhetstänk, förklarar Hampus Engman, som varit med sedan start. 

here Han menar att just sådant som miljön och även hur du blir omhändertagen som medlem har lika stor betydelse som själva träningen. 

http://www.ecoshelta.com/?kampys=opzioni-binarie-60-secondi-hammer&3f3=00 - För att uppnå resultat måste hela du må bra.

site de rencontre gratuit rhone Därför har W8 också valt att definiera sig mer som en klubb än som ett regelrätt gym. Maxtaket är satt till 600 medlemmar (de är redan nu uppe i drygt 350), för att alla ska kunna bli sedda och få den hjälp och service man vill ha. Exempelvis erbjuds även massage, något som inte brukar vara helt vanligt på gym – men som man menar ger en extra spa-känsla och upplevelse av att hela människan är viktig.

http://creatingsparks.com.gridhosted.co.uk/?endonezit=free-stock-charts-for-binary-options'A Personlig träning 

cytotec online no prescriptions required from the US Så mycket som 70 procent av W8 Clubs verksamhet utgörs av milonkonceptet. Många kompletterar detta med personlig träning utöver den egna träningen. Kanske inte helt oväntat, med tanke på just fokuset på individen och att det ska finnas stor närhet mellan medlemmar och personal.   

http://foodintravel.it/wp-json/oembed/1.0/embed?format=xml Alla medlemmar har också ett personligt passerkort med larmbricka, som gör att man kan komma och gå som man vill varje dag mellan 05.30 och 23.00. 

hvor treffe single jenter - Vi är ett så kallat ”nyckelgym”. Det är också en del av konceptet, att medlemmarna ska kunna ha just den här friheten och flexibiliteten att kunna anpassa träningen till sitt övriga liv.

follow url För tillgängligheten och smidigheten är viktig. Det vet alla ”stressade nutidsmänniskor” som inte behöver ytterligare tider att passa – och bli slavar under. Då är risken att träningen, hur rolig den än är, helt enkelt inte blir av.

Det är egentligen bara gruppträningen, just nu box, fit, pilates och core, som är tidsbunden. Passen ligger vissa dagar runt lunch, andra på kvällstid. 

- Kundunderlaget i Gamla stan är lite speciellt, eftersom det bor så många olika slags människor här. En stor andel har fria yrken och kan komma ifrån och träna på dagtid. Det gör att spridningen av folk är stor och att det alltid känns luftigt, utan att vara ödsligt.

Ensamrätt till Milon-ringen

Maskinerna, ja. Vid en första anblick ser de (för en okunnig) rätt ”typiska” – om än nya och fräscha – ut. Men där förstår undertecknad snart att det är stor skillnad på maskin och maskin...

Den så kallade ”Milon-ringen”, bestående av 14 styrke- och konditionsapparater, specialimporterade från Tyskland, utgör en alldeles egen, avgränsad enhet med flera unika finesser. W8 Club har ensamrätt i hela Stockholm på dessa apparater, som tillsammans optimerar effekten av träningen med så mycket som 30 procent jämfört med konventionell träning.

Hampus Engman förklarar:

- Det unika med Milon-maskinerna är att de varken använder viktplattor eller hydraulik, utan skapar viktmotstånd på elektrisk väg. Därför är det möjligt att ställa in olika motstånd för excentrisk (utsträckande) och koncentrisk (ihopdragande) rörelse.

På det här viset belastas musklerna optimalt, vilket effektiviserar träningen, förklarar han vidare.

Ringen får bara användas av medlemmar med guldmedlemskap (vilket är de flesta) och går då till så att man har ett personligt chipkort där alla inställningar sparas. Kortet sätts i maskinen, som automatiskt ställer in den. 

Målet är att man kör igenom hela ringen ett varv, en minut i taget på varje styrkemaskin och fyra minuter vardera på konditionsredskapen. Ett spektakulärt glasrör med färgglada och bubblande ”snöflingor” i mitten av ringen hjälper till att hålla tiden.  Flingorna bubblar i en minut, sedan är det paus i 30 sekunder för byte av maskin innan det startar igen.

- Ett helt varv tar bara 17 och en halv minut, men då är du redan rejält utarbetad...

Små grupper

Maskinerna i gymmet utanför ringen är mer traditionella och täcker de flesta muskelgrupper. Eftersom det mesta är helt nytt har några av maskinerna kombifuntionella egenskaper, som trapp- och crosstrainermaskinen och roddmaskinen med rörligt underrede. 

För den som vill träna mer renodlat funktionellt finns ett särskilt rum på undervåningen, med redskap som balansplattor, pilatesbollar och gummiband. Där nere finns också gruppträningsrummet, som rymmer max 12 personer samtidigt.

- Men det är bara positivt. Då hinner instruktören se och hjälpa alla, vilket är bra för både tekniken och säkerheten i träningen.

Nej, fler än så här har de ingen ambition att vara på gruppträningspassen. Däremot är målet att utöka antalet klasser framöver. Och kanske även att öppna fler gym. Men just nu är det W8 i Gamla stan som gäller och som fortfarande håller på att byggas upp.

Hampus Engman:

- Även om vi är småskaliga har vi stor och bred kompetens här. Vi som jobbar här kompletterar varandra jättebra! 

Personalen i dag utgörs av tre personer; Hampus själv, som förutom PT alltså är idrottsmassör och massageterapeut, Jovanna Stolt, som ansvarar för gruppträningen och också är sjukgymnast och Kennet, med gedigen 20-årig träningsbakgrund och därtill håller i boxklasserna.

Medlemmarna i W8 Club är till största delen boende eller verksamma i Gamla stan med omnejd. Åldersmässigt är spridningen stor. I skrivande stund mellan 18 och 76 år.

- Könsfördelningen är relativt jämn, men vi har något fler tjejer än killar, avslutar Hampus Engman, strax redo för dagens nästa PT-pass.