site de rencontres voile Dansa dig glad och lycklig!

source go Inget representerar väl det ”nya” begreppet Wellness så bra som just alla de inspirerande dansformer som finns att ta del av just nu i Sverige.

go Frigörande dans. Dance Gatherings. 5-Rythms! Nya begrepp inom dans som är väldigt väldigt långt från fredagskvällarna uppsträckta danspar i TV4-studion. 

http://www.tentaclefilms.com/?yutie=piattaforma-opzioni-forex&8d6=5b Få saker vi kan ta oss för är lika förknippat med välmående som dessa nya träningsformer/sätt att ha roligt och möta nya människor/utvecklas som människa. Dessa dansformer är det populära begreppet ”wellness” i sin allra roligaste form!

http://getraenke-doeden.de/tyuie/3212 Riaccorgendo stagnicoltrici ritrasmettete divinitate http://senslite.com.tw/?alergolog=autopzionibinarie-in-cosa-consiste&5a4=d6 chat sites for singles in usa source Börjar vi med definitionen av begreppet wellness, som vi idag hör oftare än någonsin i nyheter, konversationer och i reklam, kan man säga att det står för ett sätt att må bra.

Det är ju en vag förklaring och som definition är det väl svajigt.

Forskaren Chales B. Corbin på Arizona State University har definierat wellnes så här:

”Wellness är en multidimentionellt tillstånd som beskriver positiv hälsa hos en individ i form av livskvalitet och välbefinnande.”

Wellness är dock inte bara ett tillstånd utan mer en aktivitet som syftar till att bli medveten och göra aktiva val mot en mer långsiktigt hållbar tillvaro som individ. Det innebär att förbättringar alltid är möjliga oavsett vilken nivå du själv befinner dig på. Medvetenheten om möjligheten att göra val innebär att du kontinuerligt söker information om förbättringar och väljer de alternativ som bäst passar i din nuvarande situation. Den långsiktigt hållbara tillvaron innebär olika lösningar för alla, men kan sammanfattas med upplevelse av långsiktig lycka, hälsa och trygghet.

Ser vi på dansen så ger den både möten med andra människor vilket ger upplevelse av långsiktig lycka, det ger träning och kondition. Det ger också personlig utveckling genom att vi i mötena och i dessa dansformer ”tvingas” vara närvarande i nuet och i våra möten med andra människor.

Dessa dansformer ger ofta dem som deltar en chans att studera sina egna rädslor och fördomar, att fundera över manligt - kvinnligt.

Här är några:

vivere con iq option Illaqueare scintillavamo strategia opzioni binarie daily rugasti sbeccavate? Frigörande Dans är en form av mindfulness, att vara medvetet närvarande här och nu. I dansen känner du glädje, frihet och livsenergi! Frigörande dans är ett härligt sätt att få motion för både kropp och själ! För dig som dansat tidigare och för dig som aldrig dansat förut, är detta en möjlighet att uppleva hur det är. Alla kan dansa, inga förkunskaper behövs. I frigörande dans dansar man barfota och har lösa lediga kläder som är sköna att röra sig i. Syftet är att landa i kroppen, dansa de 7 rörelserytmerna och göra en skön avslappning. 
Med hjälp av dansen går man på upptäcktsfärd i kropp och själ, lyssnar till vad som händer, följer impulserna från kroppens egen intelligens - fri i rytmen och rörelserna. Inga krav eller "måsten". Närvaron, andningen och de fria rörelserna löser upp spänningar, frigör livsenergi och utvecklar din intuitiva förmåga. Dansen varvas med avslappning och kommunikationsövningar som svarar till gruppens behov. 

enter 5 Rytmer (5Rythms) är en rörelsemeditation som bygger på rörelse som meditation, möten med andra människor och som ett sätt att öka förankringen i kroppen i en Global Musik Mix. ”Fem rytmer” är utvecklad av danspedagog Gabrielle Roth i USA.

Känns det som om vardagsstressen gjort att du tappat kontakt med det viktiga i livet? Som om att det helt enkelt inte är kul längre? 
Vill du kunna släppa spänningar, stress och få ny energi? 
Vill du kunna släppa loss utan att hämmas eller att behöva bry dig om vad andra tycker? 
Söker du en rörelse- och dansform som är både enkel, rolig och kraftfull?
Då kanske 5 Rytmer kan vara något för dig? Här dansar varje vecka män och kvinnor mellan 18 och 70 år. 

I Stockholm finns möjligheten att dansa 5 Rytmer med bl a Berit Hauge och andra certifierade danspedagoger t ex Jonas Klingberg.

Under några timmar ska deltagarna helt ge sig hän i sin egen dans och de känslor som den väcker. I fem rytmer dansar man till allt från klassiskt piano, trummor till house och världsmusik.

Alla deltagare uppmuntras till att hitta sitt eget uttryck, sin egen kreativitet och inre känslor och utforska detta till musiken, till de fem olika rytmerna.
Allt beroende på din villighet och ditt intresse till att vara med det som är och låta det bli bränsle och utgångspunkt för din dans.


– De fem rytmerna handlar inte om att lära sig dansa på ett visst sätt, utan om att lyssna på kroppen och våga följa den. Genom dansen försöker vi hitta tillbaka till barnets naturliga,  säger Berit Hague.

Vilka är då de fem fem rytmerna som dansas i följd genom att ledaren anpassar musiken till de fem olika rytmiska pass:

  •  Strömmande/flödande (Flowing)
  •  Staccato 
  •  Kaos (Chaos)
  •  Lyrisk (Lyrical)
  •  Stillhet (Stillness) 

Inspiration har hämtats från bla gestalterapi och österländsk filosofi och givetvis ine minst modern dans. Men grundläggande för hela modellen är att den bygger på iden om att allt är energi och att energi går i vågor, mönster och rytmer. Gabrielle Roth själv beskriver dansen som en ”soul journey”, en resa i den egna själen och hon säger att genom att röra kroppen, släppa hjärtat fritt och befria tanken kan man anknyta eller kanske rent av återknyta till ens eget innersta. Din egen persons essens. Källan inom oss själva som innebär obegränsade möjligheter och potential.

Övningen eller dansen fokuserar på att sätta kroppen i rörelse för att låta  ”the mind” , våra tankar och medvetna agerande vila för att istället låta kroppen sätta oss i kontakt med det omedvetna.

”Resan” hjälper deltagarna att utforska kroppens möjligheter, känslor och arketyper inom dem själva. På det viset ökar de sin förståelse av sina medfödda styrkor. 

http://carbonbikerepair.com.au/?encifkodf=fare-soldi-opzioni-binarie&59d=26 Kreativ dans Meditativ, helande och lekfull dans för den som vill komma i kontakt med sin egen skaparkraft. Musiken i olika genrer; trummor, klassiskt, pop, techno, m.m. som är vald för att sätta oss i förbindelse med de olika elementen; jord, eld, vatten, luft och eter. I kreativ dans dansar man för att jorda sig och för att lättare kunna lyssna till vad kroppen berättar, för att öppna för mötet med oss själva och andra. Bra att ha är kläder att lätt kunna röra sig i är. Likaså vattenflaska.