Dunkande musik. Häftig dans. Extas.
Skratt och närkontakt. Nya och gamla vänner.
Och 100% drog och alkoholfritt. Låter det som en omöjlighet?
Concious clubbing är en växande trend.

En av företrädarna för Concious Clubbing i Sverige är Guy Barrington, en sympatisk engelsman i 40-årsåldern som de senaste åren kommit allt oftare till Sverige. Han är danspedagog och specialicerad i den internationellt mycket kända, men i Sverige rätt okända, dansformen Biodanza.

http://salsiando.com/finelit/4067 binary options trading signals nadex Medvetenhet och lekfullhet
Vi återkommer till Biodanza senare, men först mer om ”concious clubbing”. Som framgår av namnet handlar det om att festa, gå på klubb, disco eller vad man vill kalla det, men på ett nytt och medvetet sätt.
Guy Barrington säger så här om sina concious clubbing-kvällar: 
- Jag ville skapa tillfällen för att bara vara, möta vänner och skaffa nya, omfamna glädjen och kärleken och få livsinspiration. Att samla styrka bland de likasinnade och vila tillsammans med andra, att möta dig själv och andra i naturlighet på dansgolvet.

https://dunkl.co.at/deposti/8174 source link Drog & alkoholfritt
Precis som på andra liknande events både runt om i Sverige, England, USA mfl västländer är sprit, vin, öl, cigaretter, kokain och olikfärgade tabletter inte tillåtna.
- Vi vill mötas på riktigt, inte vara drogade, säger en deltagare. Istället är det dansen och mötena som gör att män, kvinnor, unga och gamla samlas och har kul. Många gånger har sk concious clubbing också en strävan till något utöver det rent personliga. Ofta är sammankomsterna icke-vinstdrivande och ibland går en del av intäkter/vinst till välgörande ändamål eller någon aktivitet.
Oftast har de ett ekologiskt och miljö-mässigt engagemang med betoning på långsiktig hållbarhet och delaktighet.

http://tjez.gob.mx/perdakosis/279 http://weselny-duet.pl/visre/pieor/135 Internationellt fenomen
En av de stora samlingsplatserna för concious clubbing på nätet heter ”LoveTribe” och har varit igång sedan 2004, LoveTribe har en koppling till den stora amerikanska alternativa sammankomsten ”BurningMan”. Webbsiten samlar idag människor med alla bakgrunder, ålder, utbildning och yrke till träffar runt om i världen, bl a London. Med träffar i 700 cities i USA och 35 andra länder. Musiken är ofta skiftande beroende på teman och övningar. Det kan vara tunga trumrytmer, bultande beats, hetsande hip hop, putsad pop & rullande rock, häftig house och böljande ballader, tight trance och t.o.m. klassiskt.

source link dating jokes tumblr Flera liknande i Sverige
När det gäller kvällarna kan de vara finns uppbyggda efter vissa mer eller mindre fasta mönster och ofta är mötet med de andra och framförallt dansglädjen och kroppens känslor det viktiga, inte enskilda prestationer. Det handlar mer om en form av meditation även om rörelserna kan vara nog så vilda och snabba när det känns rätt. Fria rörelser i medveten närvaro blir verktyg för stärkt självkännedom och därmed självkänsla. Men dessutom handlar det ju om motion och träning.

click here En av de som hållit på längst med fria dansformer är Anne Grundel, som är en legendar inom frigörande dans. Hon är mångårig pedagog med erfarenhet av meditation och dans. Hon startade Frigörande Dansakademin redan 1993.
- Vi sitter idag mer än någonsin i historien. Vi sitter framför teven, i bilen, på bussen. Och till och med i arbetet är rörelserna inte så varierade, menar hon. I den frigörande dansen försöker man utgå från sitt inre och strävar efter att ta fram rörelser som man inte är van vid.

rencontres et loisirs Inte för att imponera eller ragga
När du dansar frigörande dans handlar det inte om att spana in andra eller visa upp sig. Inte heller att ta de häftigaste stegen. Man blundar, eller har halvt slutna ögon för att utestänga omvärlden och koncentrerar sig på sig själv. Kroppen får utrycka de stämningar, känslor och bilder som finns inom oss. Inget rätt eller fel. I frigörande dans låter man kroppens ursprungliga lust att röra sig och musiken inspirera oss. Det är bara din egen dans.
Fem rytmer & Biodanza ”5Rythms” skapad av Gabrielle Roth och den världsomspännande Biodanzan, skapad av Rolando Toro Araneda (1924-2010) är två internationellt kända och ”sammanhållna” koncept för frigörande dans. Gemensamt för dem är att de bygger på fri dans, inte koreograferade och komplicerade rörelser, utan dans som kommer ur hjärtat och kroppen. 5Rythms eller Fem Rytmer som det kallas på svenska, följer en viss linje när det gäller musiken.

source url Lycka, ömhet & styrka
Biodanza bygger på kärlek och respekt för sig själv och andra. Så här sa skaparen Rolando Toro Araneda om Biodanza i en intervju kort före sin död 2010: ”Människors beteenden har blivit dissocierat och våldsamt. Under andra världskriget hade jag själv med egna ögon sett avgrundsondskan som människor kunde skapa. Jag ville därför skapa en motvikt och musik är det universella språket. Det enda alla kan förstå oavsett talat språk. Dansen kan integrera både kropp och själ och dansupplevelsen kan ge deltagarna lycka, ömhet och styrka.”