- De 5 Rytmerna™ är ett sätt att översätta oss själva. Att tydliggöra vem vi i är till andra men framförallt till oss själva, säger Jonas Klingberg. Han menar att vi i  dansen kan vi inkludera tankar och känslor, både negativa och positiva genom att fysiskt gestalta och förkroppsliga det som pågår inom oss genom våra muskler. 

partnersuche seite Beteendevetaren http://irinakirilenko.com/?deribaska=binary-options-trading-signals-uk&8bc=44 binary options trading signals uk Jonas Klingberg driver sedan många år företaget ”BodyMoves”. Verksamheten har sin bas i Stockholm men håller även helgworkshops, retreater och utbildningar runt om i Sverige och utomlands.

follow Möjligheten att dansa varje vecka finns på måndagar - Monday Moves - på Birkagården vid St Eriksplan. Här träffas ca 40 personer och dansar tillsammans i några timmar till musik från världens alla hörn. Det är inga traditionella danskurser, det handlar inte om att lära sig rätt steg, se ut på något visst sätt eller dansa i takt. Tvärtom, man dansar för att gå in i sig själv och släppa fram sin inre dansare.

How To Get Cytotec Prescription in Escondido California come si chiama l app che guadagna soldi sul gioco arcane legends Komma nära sig själv

http://hosnaboen.no/?misoloie=gratis-dating-sider-norge&4c1=e1 - Det handlar om att komma nära sig själv på ett naturligt, fritt och härligt sätt och ju mer man övar desto lättare hittar man sin essens. Vi tränar upp vår muskel av instinkt och intuition och kreativitet. Tanken är att vi ska kunna ta med oss medvetenheten ut i livet i olika valsituationer, förklarar Jonas. 

http://sumarplant.ro/franciye/5092 - Att dansa 5 rytmer är upplevelsebaserat, därför finns det inget rätt eller fel sätt att röra sig på. Det är inget man gör för att visa upp för andra. Genom att få inspiration att röra oss till musiken skapas en större tillgång till vårt kroppsliga uttryck och tydlighet till oss själva samt en större närvaro och självkänsla. Vi blir mer medvetna om våra egna önskningar och behov.

Grundaren till de 5 Rytmernas™ är amerikanska författaren och koreografen Free online school workbooks Gabrielle Roth, som på 70-talet arbetade med massage och rörelse på Esalen institutet i Kaliforninen, USA. Resultatet blev 5Rhythms™ som metoden kallas kallas på engelska. Idags läget finns ca 300 utbildade lärare i världen.

http://www.transportbudapesta.ro/?kdls=spiegazione-grafici-trading&8a4=10 Fem rörelsekvaliteer

De 5 Rytmerna ™ är en fri dans och rörelse metod utan koreografi som utgår från fem olika rörelsekvaliteer.

  1. Den första kallas ”Flöde/Flow” – här handlar det om att försöka hitta sin ”mjukhet”
  2. I ”Stackato” – strävar man efter att hitta en tydlighet i sitt uttryck  
  3. I ”Kaos” –  finns möjlighet att släppa loss totalt 
  4. ”Lyrik” – handlar om att försöka finna enkelhet och lätthet i rörelserna
  5. ”Stillhet”, som är långsam och introspektiv 

http://flywind.com.br/bakester/9689 Svara på kroppens signaler

- Hälsa för mig börjar med kroppsmedvetenhet - förmågan att svara an på kroppens signaler så det blir en direkt kontakt mellan tanke, känsla och handling. Och mellan inspiration, intuition och instinkt. Idag känner vi oss ofta splittrade och förvirrade på grund av vi inte står i kontakt med vår inre rytm och impulser utan hänger på tempot utanför, säger Jonas som arbetat i drygt 20 år med hälsa, dans och rörelse, yoga, massage och personlig utveckling.

http://documentalqueridowatson.es/pizdyhov/6106 Inte prestera - bara utforska

- I dansen finns inga måsten och det handlar inte om att prestera utan enbart ett nyfiket utforska av sig själv och sin omvärld. På dansgolvet kopplar vi upp oss eller in oss på vårt egen kropp, känslor och nervsystem. Själv känner jag det som en kalibrering av tanke, känsla och handling, menar Jonas och fortsätter: Det är en slags mindfulness i aktiv rörelse. Det handlar om att vara här och nu i sin egenupplevelse oavsett hur den ser ut eller känns utan att bedöma eller analysera.

- 5 rytmer är till för alla som vill gillar att dansa, både gamla och unga oavsett rörelse förmåga eller taktkänsla.  Det är ett brett ålders spektra av både män och kvinnor som kommer och dansar.

Jonas Klingberg betonar att Fem Rytmer/Five Rythms inte bara handlar om personligt utforskande, det är också ett sätt att må bra i kroppen genom aktivitet.

http://laprovence.sk/familjarnosty/2507 Må bra-aktivitet

- Vi dansar ca två timmar och de flesta kommer i träningskläder, eftersom man blir rejält svettig. Dessutom har dansen givetvis en social aspekt. Här skapar vi kontakt med andra människor, genom utrymmet i dansen blir alla inkluderade.

- Det är en härlig workout för både kropp och själ, avslutar Joans Klingberg