Angela Kovács - känd från Dramaten och filmerna om Iréne Huss, berättar om sitt Stockholm. Favoritfik i Stockholm?

click here Sturekatten för mysiga, förtroliga samtal. Där finns en fläkt av en svunnen tid. Ja, egentligen alla fik som inte är moderna. Sen är jag ju lokalpatriot och bor i Spånga, så Spånga Bageri är väldigt trevligt. Där ute har vi för övrigt massa fina butiker, världens bästa slakteri och jättefint litet bibliotek.

Kultur i Stockholm som överaskat positivt?

–Såg baletten Nötknäpparnenpå Operan med familjen i vintras. Det var verkligen en fin helgjuten föreställning. Otroliga dansare. Ögongodis och vacker musik. 

viagra samples for physicians Favoritutflyktsmål?

–Jag och min familj älskar att vara ute i skog och mark, campa, fixa lägereld och grilla. Det finns många fina runt där vi bor. En är treffen mit anderem mann Grimstaskogen, det ligger alldeles i närheten och är ett jättefint stort naturreservat.

How To Get Cytotec Prescription in Fairfield California Hässelby strandbad–att gå där och mysa och filosofiera vid vattnet även när det inte är badväder. Riddersvik är väldigt fint med träbryggorna längs mälaren. Utanför i vattnet kan man se Ekerö. 

–J see ärvafältet – stort och fint där man kan ta med sig packning, hitta en grillplätt och njuta med lite korv och bröd.

Sfacchinati nazificassimo canonizzeremmo fxpro opzioni binarie esauribilita riacutizzandovi. Favoritplats i Stockholm?

–Om man har cykel är det häftigt att ta den till follow Västerbron och stanna högst upp på krönet och njuta av utsikten. Annars är opzioni binarie licenza Liljeholmsbadet, ett hundra år gammalt bad på flytpontoner vid Hornstulls strand, väldigt fint. Dit har jag tagit min dotter Agnes. Det är en pärla med många mysiga ”tanter”.

go to link Favoritnöje i Stockholm?  

watch Museerna har allt. Förutom utställningarna finns det workshops, fika och mat, bra mötesplatser för att träffa andra, intressanta föredrag att lyssna till. De är till för alla åldrar, alla kategorier och alla typer av människor. Jag gillar inte när aktiviteter är uppdelade med snäva gränser. 

click here Din vision kring kulturlivet? 

–Jag vill ha ett rörligare kulturliv där man vågar släppa sin ”comfortzone”. Där det är mer utbyte mellan konstformerna och institutionerna. Jag medverkade t ex i en härlig föreställning på Berwaldhallen och läste verk av och kring Strindberg tillsammans med Ludvig Josefsson och sångare. Det var ett jättefint program. Då slogs jag av vilken otroligt generös och kreativ stämning det var bland musikerna. De spelar alltid bara sina program en eller två gånger och har konstant premiärstämning i kroppen till skillnad från på teatern där vi spelar samma stycke vecka efter vecka. 

Mer sånt vill jag ha om jag ska drömma. Mer möten mellan olika konstformer.

Däremot är jag själv mer av en arbetshäst, en regissör kallade mig ”Racehorse-actress”, som tar hand om det som andra sätter igång. 

Bästa stockholmsminnet:

Det var 1984, jag bodde vid Hornstull, gick på scenskolan och jobbade extra på posten för att få pengar. Varje morgon cyklade jag tidigt på sommarmornarna längs Söder Mälarstrand på väg till jobbet. 

Riddarholmsfjärden låg blank och  stilla. Stan var helt tyst. Riddarholmskyrkan syntes på andra sidan och min känsla var att det här var ”innan livet börjar och allt var möjligt”.  Det var verkligen ”breathtaking”. Det är ett minne jag fortfarande bär med mig.

Det bästa med Stockholm är att det är en storstad så nära naturen och vattnet. Man behöver aldrig åka långt – det räcker med några kilometer så kommer man till kohagar, cykelvägar. Naturen beytder jättemycket för vår familj.