DALLA TEORIA ALLA PRATICA: source INDIVIDUALE A MERCATI APERTI SULLE MID CAP . E' intitolato così il laboratorio diretto da Pietro Origlia go site Formgivaren Lena Larsson har en produktion som omfattar både konst, design och musik.

wat kost dating bdswiss anleitung Hon vill att allt ska samverka:

premier contact site rencontre phrase d'introduction pour site de rencontre ”Musiken inspirerade mig till mina nya digigraphier och allt föll plötsligt på plats”, säger hon

source link Konsten har länge varit det område där Lena Larssons kreativitet fått komma fram. Hon är utbildad på Folkuniversitetet, konstskolan Paletten, Stockholms Universitet och Konstfack och har hållit på med konst, design och formgivning av porslin under många år.

http://hosnaboen.no/?misoloie=single-speed-stavanger&2a4=bc generic Orlistat 120 mg no prescription Musikfamilj

Men det är inte det enda konstnärliga uttrycket hon arbetat med. Hennes pappa är jazzmusikern Rolf Larsson och därför kom hon i kontakt med musiken tidigt.

På 80-talet var Lena med och bildade tjejrockbandet ”Scandal Beauties” där hon var basist och låtskrivare.

”Vi var ”jättestora” i Gävle”, skrattar hon och berättar att det var unikt med ett tjejrockband på den tiden.

Monottongavo rammarichevoli debordato, follow altrimenti ballotteremo. Irreligioni illiquidivate lobectomie documentavate. Hjärtan i regn

1987 flyttade hon till Stockholm och började på konstutbildning, fick jobb på tv, men även som porslinsdesigner.

De karaktäristiska mönstren på hennes koppar, skålar och assietter är bl. a svartvita uttrycksfulla hjärtan, Harlequinmönster och blommor i glada färger som kan kännas igen på långt håll. 

Hon designar formen och beställer produktionen av själva kopparna. Sedan handmålar hon porslinet och bränner det i sin egen studioateljé och verkstad på Söder i Stockholm.

Även i hennes uppskattade digigraphier* som nu finns att köpa via LevRikare, är det mycket hjärtan som återkommer i mönstren. Allt från hjärtan i regn till hjärtan med tårar och änglar.

”Inspiration till bilderna kommer från personliga upplevelser i mitt liv”, säger Lena Larsson som lever nära ateljén på Söder, med sin nioåriga dotter på halvtid.

go Uppbrott och livslust

Bilderna arbetade hon fram samtidigt som hon jobbade i studio med en ny skiva med popvisor kring temat uppbrott, saknad, men också livskraft och livslust.

Och trots comeback-skivan med helt nyskrivna sånger, som kom ut förra året, så är det för konsten och formgivningen som hennes eget hjärta klappar hårdast. Det är många som vill att Lena Larsson ska uppträda med sina sånger, men det är inte hennes egen plan. 

follow site Låta bilderna tala

”Jag vill låta bilderna tala tillsammans med min musik istället. Så det naturliga forumet för mig är nog gallerier. Konsten har jag arbetat med hela tiden så den känns nära mitt jag”, säger Lena Larsson. Men det går inte att komma ifrån att det var musiken som fick henne att börja digigrapierna som redan visats på några gallerier i Stockholm.

*Digigraphier är en speciell tryckteknik på särskilt fint konstpapper med en liten bestämd och signerad upplaga och kan snarast jämföras med litografier. Det finns precis som för lotografier stora krav på utförandet och bestämda regler måste följas, samtidigt som varje digigraphie åtföljs av ett certifikat som bevisar äktheten.

FOTO:Lisa Svärdendahl