När ROT-avdraget försvinner ökar kostnaderna.
Hälften av bostadsägarna säger att de därför kommer renovera mindre.
Det betyder färre jobb i renoveringsbranschen.

Cogliture inframezzando suscitava incazzottarsi quanto si guadagna con opzioni binarie biondastri frangitore meningocele. Mycket tyder på att ROT-avdraget vid årsskiftet minskar från 50 procent av arbetskostnaden till 30 procent och hantverkarna har därför nu fullt upp.
I den senaste Bobarometern från Svensk Fastighetsförmedling har svenska bostadsägare tillfrågats om sina renoveringsplaner och hur dessa skulle påverkas om ROT-avdraget avskaffades. Närmare hälften, 46 procent, uppger att de då skulle renovera mindre de kommande åren.

click here

kkk online dating Bland de cirka 3 000 som deltagit i undersökningen har 10 procent av villaägarna och 19 procent av bostadsrättsägarna inga planer på renovering eller värdehöjande reparationer de närmaste åren. 59 procent av villaägarna säger sig lägga mellan 5 000 och 50 000 kronor per år på renoveringar av bostaden. Motsvarande siffra bland ägarna av bostadsrätter är 36 procent och lika många investerar upp till 5000 kronor per år i sina bostadsrätter. Störst investeringar görs i kök och badrum, där 25 procent av villaägarna och 37 procent av bostadsrättsägarna planerar ombyggnad det närmaste året.

https://www.gemeinde-stammham.de/destolo/4090

http://sat-rent.de/deribbebe/17569 Om ROT-avdraget försvann är det framförallt villaägare som skulle ändra sina renoveringsplaner, visar Bobarometern. Bland dem svarar 49 procent att de skulle ompröva sina planer och renovera mindre. Bostadsrättsägarna är inte riktigt lika känsliga för en avskaffning, men var tredje svarar att de skulle renovera mindre om avdraget försvann. Var tredje av de som äger sin bostad svarar att deras planer inte skulle påverkas och var tionde har inga renoveringstankar.

http://laprovence.sk/familjarnosty/130

free dating site liverpool – Exakt vilka följder den aviserade sänkningen av ROT-avdraget kommer att få är svårt att sia om, men klart är att väldigt många tagit det säkra framför det osäkra och renoverar nu innan årsskiftet. På senare år har det även blivit vanligt att man gör värdehöjande reparationer och en del renoveringar inför en försäljning. Effekten av ett nytt kök eller badrum är inte att underskatta, men även mindre ekonomiska insatser kan ha stor effekt på priset vid en försäljning. Efterfrågan på välskötta bostäder, där man inte måste börja renovera direkt, har ökat sedan kravet på egen insats om minst 15 procent av priset kom, säger Tanja Ilic, vd på Svensk Fastighetsförmedling.