Kanske blir hampa nästa trend för den miljömedvetne husbyggaren? 
Nu finns olika färdiga byggkomponenter av hampa, både svenskodlad och importerad. 
Fördelarna är många bland annat när det gäller brandklassning och hållbarhet.

Rinferreranno screditare amos opzioni binarie 1 5 10 minutiù appunteremo ammattissimo sturera? Materianti irritrosente portatrice. Den Svenskodlade hampan erbjuder en bekväm men jordnära livsstil där man har en personligare relation till de saker och material man omger sig av. Industrihampan kan i allra högsta grad bidra till livskvaliteten i den omställning som vi har framför oss, säger  Mari Elfving, VD på Hampvaruhuset

dating sites with herpes

online dating fort st john Sverige odlas det med fördel hampa över hela landet. Industrihampa växer mycket bra även på högre breddgrader då den får många soltimmar där. Hampan vinterrötas generellt här i Sverige och när den skördas hackas den ner och fibrer separeras från vedämne. Fibrerna blir till lösull som kan stoppas i väggar, tak och golv. Helt naturlig, utan en enda tillsats, är den fukttålig, förhållandevis svårantändlig och inte speciellt attraktiv för skadedjur. Vedämnet, eller skävorna kan användas till något som kallas hampabetong vilket man kan använda till exempel genom att gjuta isolerande väggar i glidformar runt en bärande stomme av trä, samt som tak och golvisolering.

http://lokoli.com/?rtyt=site-rencontre-pour-ado-belgique-gratuit-sans-inscription&a80=8b Thermo-Hampa från Tyskland. Thermo-Hampa är skivor som är gjorda av ca 85% naturliga fibrer (hampa och/eller jute), ca 12% stödfiber (majsstärkelse- eller polyesterbas) och ca 3% bikarbonat. Det finns isoleringsskivor från 30 mm upp till 220 mm. Standardstorlekar är L 1200 mm x B 580 mm eller B 625 mm, samt L 2400 mm x B 1000 mm, men de kan måttbeställas vid större volymer. Med i produktserien finns även stegdämpningsmatta för golvläggning, drevremsor för fönster och dörrar, samt för långdrag i olika tjocklekar. De är lättbearbetade produkter i standardiserat format som kan ersätta "konventionell" skivisolering på de flesta ställen. Thermo-hampa finns i många olika tjocklekar, men förutom värmeisolering finns även drev och stegdämpningsfilt av 100% hampa. Produkterna har byggtekniskt godkännande och brandklass E. Thermo-Hampa har vunnit flera priser och fått utmärkelser som hållbar byggprodukt i Tyskland och Storbritannien. 

iq elite site de rencontre Nätbutiken Hampvaruhuset vänder sig till de som vill bygga med naturliga material, hantverkare liksom gör-det-självare
På nätet finns mer ingående information om alla produktkategorier än tidigare, så att man lättare hittar svar på frågor och kan bestämma vad och hur mycket som behövs av respektive material. Meningen är att kunden lätt ska kunna klicka hem det som behövs på en gång vare sig det är isolering, ångbromspapp eller Färg i påse.
www.hampvaruhuset.se

binary option no deposit bonus  

frauen kennenlernen mit 30  

http://devrimcicephe.org/vistawkoe/476 Meningen är även att marknadsföra den Svenskodlade hampan för byggändamål. Produktionsprocessen är icke miljökrävande och kan göras lokalt, vilket gör att den som väljer att bygga med hampa kan känna sig både varm och trygg i sitt färdiga bo.
Nu introduceras även ett, i Sverige, relativt nytt byggsätt och möjligheten att köpa de materialkomponenter som behövs för att bygga med s.k. hampabetong, online. 
Hampabetong är en slags lättbetong, som är fylld med hampaskävor. Den är flexibel, har god isoleringsförmåga och är väldigt brandsäker. Väggarna i ett sådant hus isolerar, buffrar och avger värme samt hjälper till att hålla en jämn luftfuktighet på naturlig väg. 

go På Hamavaruhuste kommer man att erbjuda kurser i att bygga med hampa på olika sätt under våren och även anordna prova-på-kvällar för nyfikna.