go to site source site Det handlar om att minska transportsträckan. Ta bort den helt. Införa sommar hela året. Fly utomlands från kulen senhöst till glåmig senvinter. Det handlar om att bo i Spanien halva året. En dröm för många, verklighet för dom som kommer sig för. Spanienproffset Benny Engberg: ”Ta tid på er. Åk ner och känn er för. Återvänd hem och fundera innan ni slår till.”

http://beerbourbonbacon.com/?niokis=palm-beach-dating-sites&297=ca Costa del Sol med Malaga som nav, det är paradiset för oss frusna nordbor och har så varit under många årtionden. Efter hand har det med automatik bildats så kallade ”svenskbyar” lite här och var. En trygg tillvaro utomlands – det är viktigt. Spanien ligger nära till hands, Thailand känns lite avlägset. Efter en tid av stagnation växer nu åter intresset för att skaffa sig ett eget boende på solkusten.

get link Traditionellt är det området väst om Malaga som varit mest attraktivt för övervintrande svenskar. Men en del väljer istället Malaga som är en storstad med över en halv miljon invånare. Det var här Picasso föddes 1881. Idag finns över 200 av hans konstverk i Museo Picasso, inrymt ett ståtligt palats från 1500-talet. Det har blivit en av Spaniens största turistattraktioner.

http://www.topcanon.fr/figase/opie/4498 Malaga har flera breda boulevarder och en mängd vackra byggnader och fontäner. Utbudet av fina restauranger täcker alla smakriktningar och det är bra tryck i nattlivet. Det vildaste finns i den gamla delen av staden, mellan Plaza Uncibay, Calle Granada och Calle Alamos. Lite lugnare är det i områdena Limonar, La Malagueta och Paseo de Sancha.

enter site För den som vill njuta av solen finns hela16 olika stränder att alternera mellan. Lika omfattande är utbudet av butiker och förmånlig shopping.

http://backyardgardensjoseph.com/?bioener=clan-war-matchmaking&895=63 http://zspskorcz.pl/pictose/eseit/4838 Nerja lockar nya svenskar

opzioni binarie con macd Under senare år har hugade spekulanter börjat snegla allt mer på det som finns öster om Malaga. Cirka fem mil bort längs kusten finns en plats som lockar extra mycket, Nerja. Spanienexperten Benny Engberg har drivit verksamhet på solkusten i över 30 år och har god koll på vad som är hett.

100 free online dating and personals – Många svenskar har skaffat sig boende i Nerja som ligger i den subtropiska zonen och klimatet är därför alldeles förträffligt, berättar Benny. Det faktum att Sierra Nevada ligger cirka 1,5 timme bort i nordostlig riktning gör att man kan åka skidor från i början av december ända fram till slutet av april på 3 000 meters höjd. Och för alla golfintresserade finns ett tiotal fina golfbanor alldeles i närheten. I området mellan Malaga och Gibraltar finns 48 till. Det torde räcka för en varierad spelsäsong. 

http://tennisclubpaimpol.fr/bisese/2823 Det innebär att man, trots ”kallmånaden” januari med temperaturer mellan +10 och +15 grader, under hela vinterhalvåret kan utföra tre mycket intressanta aktiviteter på en och samma dag om man stressar lite: skidåkning på förmiddagen, golf på eftermiddagen och som avslutning ett par lata timmar under solen på stranden. Men nu är det inte stressa man vill göra på spanska solkusten.

– Spanjorerna tar en dag i taget och har inte bråttom, och Nerja är så spansk som en spansk liten stad kan bli, berättar Benny.

Nerja är en vacker andalusisk stad, en levande sådan med vänliga människor. Den är oförstörd ur turistiskt hänseende och man känner sig genast välkommen som ny gäst. Husen är typiskt spanskt vitslammade, palmerna växer vilt och mellan dramatiskt utmejslade klippformationer ligger ett antal skyddade sandstränder.

Strax utanför Nerja finns också ett jättelikt grottsystem med stora salar som har upp till 64 meter i takhöjd och med fantastiska droppstensformationer. Systemet är Europas största och en hänförande upplevelse.

– Andra populära utflyktsmål är det moriska palatset Alhambra strax utanför Granada, och gör gärna ett besök på någon av alla närbelägna vingårdar, tipsar Benny.

rencontres d'aubrac Köparnas marknad

Om man nu är intresserad av att skaffa ett boende i Nerja eller på någon annan plats längs solkusten, hur ska man gå tillväga? Och vad kostar det i jämförelse med att bo i Sverige? Benny Engberg med mångårig erfarenhet av att hjälpa svenskar att hitta hem på solkusten, borde vara rätt person att fråga. Hans företag Destination Nerja har specialiserat sig på just Nerja, men kontaktnätet täcker hela solkusten.

– För det första: känn er för och ha inte bråttom. Det är köparnas marknad nu, säger Benny. Om ni inte är helt övertygade, börja med att hyra och lär känna marknaden. Köp inte första bästa objekt för att det är billigt. En billig lägenhet kanske kräver ett stambyte eller annan kostsam renovering.

Men boendekostnaden då, är det inte dyrt att bo utomlands?

– Man brukar räkna med att det är cirka 30 procent billigare att på solkusten jämfört med att bo i Sverige, oavsett om man bor i hus eller lägenhet. Och så finns ju alltid möjligheten att få en intäkt under sommarhalvåret om man väljer att bo i Sverige då. Via Destination Nerja ombesörjer vi med uthyrning och vi ser till lägenheten eller huset är iordningställt när ägaren kommer ner igen.

Benny tar med sina spekulanter för att visa 10-12 objekt och ser till att dom får träffa seriösa mäklare. Nästa steg är ett gått råd: åk hem och fundera. När beslutet är moget övervägt, affären gått igenom så ska allt kännas rätt. När det gör det börjar en ny tid. Borta är det trista svenska vinterhalvåret. I fortsättningen är det sol, bad, golf och kanske lite skidåkning som en påminnare att det finns ett snöigt land där uppe i Norden.