http://clgsecurities.com/?hixorisima=frauen-kennenlernen-sms&8f9=61 http://luenne.com/nikiow/3396 Kerstin Landströms ullfiltar, med sina unika mönster, är på god väg att nå ut i världen.

opzioni digitali 1 euro conto demo sepeda toni crossland ie schnell geld verdienen binäre optionen sepeda toni crossland ie see url Redan i jul kommer de ta ett kliv mot berömmelsen.

http://libraryinthesky.org/?bioeser=speed-dating-barcelona-2015&0f8=c8 source site Filtarna ska stå för en liten, men nog så viktig del av myset i kommande "Jul i Grythyttan med Ernst Kirsteiger" i TV4.

follow url forex bank skövde öppettider ”Jätteroligt att Ernst ville ha med just mina filtar i sin TV-soffa”, säger Kerstin och skrattar.

opcje binarne trading ”Jag har hållit på med textilt konsthantverk i 25 år och har jobbat med sömnad, vävning av kläder, kuddar, mattor, säger Uppsalabaserade formgivaren Kerstin Landström. Hon jobbar fortfarande bara analogt, dvs bara med penna och papper för att ta fram sina unika och älskade mönster. Datorer saknar hon bara ibland, när det blir fel och hon måste rita om eller klippa och klistra.

stockpair review Till en början handlade det mycket om rent konsthantverk där Kerstin själv stod för produktionen hela vägen. Men det är något som hon har gått ifrån mer och mer.

Skapa mönster

”Numera tycker jag det är roligast och mest spännande att koncentrera mig på att själv skapa mönstren och låta de som är experter på att ta fram produkterna sköta den saken”, säger hon.

Därför handlar hennes jobb idag mycket om rent mönsterskapande med formgivning där textilprodukterna tillverkas och säljs av andra, t ex Åhlens, Ljungbergs textiltryck, Frösö Handtryck och andra.

Egen produktion

De vackra ullfiltarna är dock hennes egen produktion och de vävs i Finland, men säljs t ex på svensk Slöjd på Nybrogatan i Stockholm, i hemslöjdsbutiker, inredningsbutiker, muséeibutiker, men de finns även utomlands. Kerstin Landstörm har återförsäljare i Japan, USA, Tyskland, Luxemburg och Danmark.

Inspiration till mönstren för ullfiltarna i TV-soffan hos Ernst Kirsteiger fick hon när hon skrev en bok om Albertus Pictor, den berömde medeltidskonstnären som skapade de fantastiska bildsatta kyrkorna i Uppland och Sörmland. Därför heter mönstret ”Albertus”.

Naturen inspirationskälla

Annars är det mycket natur som är inspiration för Kerstin Landström, som för övrigt kom från en lång svamppromenad i skogarna utanför Uppsala där hon bor och har sin verksamhet i konsthantverkskollektivet ”Öster om Ån”

”Jag älskar att vara i naturen”, berättar hon och fortsätter. ”Det har blivit mycket djur i mina textila mönster, kor, katter, fåglar. Och det är inte så konstigt eftersom jag bott mycket ute på landet.”

Senare gick Kerstin Landström över från djur till mer grafiska växtmönster.

Hon trivs bra nu när vintern står för dörren och naturen skiftar utseende. Höstens starka färger och kontrasten mot det dova grå i himmel och vatten är en favorit. Men alla årstider har sin charm.

”Ja, jag älskar verkligen årstiderna, de ger mig så mycket inspiration.”