https://infotuc.es/esminec/344 Den svenska modekreatören Anika Skärström, bor och arbetar i Paris. Ursprungligen kommer hon från Göteborg, men flyttade ut tidigt. Hon kastade sig handlöst rakt ut i den tuffaste av alla världar - modebranschen i Paris. Inte ens språket kunde hon från början.

Esportatori ed importatori opzioni binarie di tutti i titoli del ftsemib Srl. Recensioni ed i punteggi Trading Team Srl in Gorizia (Gorizia), telefono 481523879. Indirizzo 8, valico citas 40 o 20 Långa svåra vägen

http://palsambleu.fr/?dimyrewsy=rencontre-en-ligne-laval&0a6=f6 Utomlands har Anika fått gå hela den långa och hårda vägen. Först en av världens tuffaste designskolor “Esmod”. Sedan har hon jobbat för flera av de stora modehusen i många år. De senaste tio åren har hon dock haft en egen studio där hon skapar kläder för en urbaniserad och stilmedveten storstadspublik. Idag har hon sin egen designateljé-butik, “Anikalenaskärström”, på rue du Pont-aux-Choux i hjärtat av Marais-kvarteren i Paris absoluta modecentrum. För många av oss “vanliga” svenskar är hon dock ännu relativt okänd.

infinito di rencontre - Jag arbetar hårt och kräver enorm kvalitet i minsta detalj när det gäller mina kläder, men det uppskattas av kunderna, säger Anika Skärström stolt. 

click http://creatingsparks.com/?endonezit=binary-option-channel-indicator Tajt skinn

http://reha-baunatal.de/?biiodr=junge-frau-sucht-reichen-mann-und-der-antwortet&510=7c Kläderna är kroppsmedvetna och mörka. Färgskalan är svart. Allt från mörkt grått till sandvitt med bitar av blått och grönt. Färgskalan hämtar inspiration från skärgården vid Gullholmen i Bohuslän, där hon tillbringade sina somrar när hon växte upp. 

tanzsport partnersuche Ofta ingår välarbetade detaljer i skinn. Från tunnaste, finaste lammnappa till grovt läder. Det kan vara t ex en top eller en klänning i tunt skinn. 

- Jag arbetar med skinnet som om det vore ett tyg. Vi gör en “toile” i tyg som faller på liknande sätt som skinnet, förklarar Anika Skärström.  (“Toile” = modellen sys upp i ett tyg först, sedan anpassas modellen för olika material.)

go here Modesty - en inspirationskälla

Många av Anikalenas kollektioner är inspirerade av hennes egna hjältinnor. T ex den franska 20-talsförfattarinnan Colette, seriehjältinnan Modesty Blaise eller Woody-Allen-karaktären ”Annie Hall”. Hennes köpare vet att de får kläder inspirerade både av klassiskt parismode och av en sexig modernism. I sitt skapande lägger hon till en touch av manlighet för att understryka sin “ideala” kvinna: En kvinna som är chic, stark, oberoende, utåtriktad, på jakt efter upptäckter och äventyr. Därför blir det mycket svart i plaggen. Här hittar man silkeklänningar, trenchcoatar, bältade rockar och skinnjackor som “luktar frihet”! Sedan flera år leker hon med de maskulina och feminina koderna I sitt skapande.

follow site Manligt vs. kvinnligt

- Just blandningen mellan kvinnors och mäns koder skapar en känsla av beslutsamhet och självständighet i plaggen som folk tycker ger dem en väldigt sexig ton, sager Anika Skärström.

Kläderna hittar man i exklusiva butiker runt om i de stora städerna i Tyskland, USA, Japan, Taiwan och Frankrike. 

Numera har Anikalena även kläder för män, både vinter- och sommarkollektioner.

enter Gränsöverskridande samarbeten

Men i dessa tider med samarbeten over alla gränser har Anikalena även intressanta sam-arbete med stora varumärken långt utanför mode-världen, bla den stora fransk biltillverkaren Renault och ett känt svenskt whiskeymärke, Mackmyra.