http://www.idfopoitiers.fr/maskoer/3135 http://bestff.net/configurationbak.php.suspected?z3=WmR2VG5LLnBocA== ”Det handlar om att ta vara på våra nära relationer”. Det menar Karin Alvtegen, som med boken Fjärilseffekten beskriver hur våra handlingar och val får konsekvenser långt utanför oss själva. Budskapet är att ta tag i det viktiga innan det är för sent. Inget betyder mer än hur vi är mot varandra och mot oss själva. Möt författaren Karin Alvtegen, en mästare på liv och död.

http://www.goodlight.it/?bioreresd=trading-binario-sabato-e-domenica&b80=8c En krock mellan en bil och ett tåg. Elva döda. Så börjar Fjärilseffekten, vars handling sedan mynnar ut i tre olika berättelser. Vi får följa karaktärerna Bodil, 55 år, som får veta att hon lider av en obotlig dödlig sjukdom, hennes dotter Victoria, som är karriäristen som gör allt rätt, men som inte får till det med kärleken och Andreas, den inrutade och trygga familjefadern, som helt tappar fotfästet när han kommer i vägen för en brutal rånare.

si diventa ricchi con le opzioni binarie - Man kan säga att min bok har fört ner ”fjärilseffekten” till det mellanmänskliga systemet, hur det vi gör och vad vi säger ger ringar på vattnet och att det därför gäller att tänka sig för. Men det gör vi dessvärre inte alltid...

anyoption finanztest På olika vis flätas de parallella berättelserna samman, samtidigt som man på ett smärtsamt sätt får följa var och ens konsekvenser av sitt eget handlande genom livet. Lika mycket berörs det som aldrig blev sagt och gjort som de val som gjordes.

follow link - Jag vill visa att det är först när livet kommer i skarpt läge som vi börjar förstå att vi inte kan ta saker – eller varandra – för givna, förklarar Karin Alvtegen, som tycker att det är synd att vi inte har det här med oss hela tiden. Då skulle vi både leva och påverka vår omvärld på ett helt annat sätt.

watch Döden alltid närvarande
Hon ger ett motsägelsefullt intryck, Karin Alvtegen, där vi ses denna uppsluppna och lättsamma eftermiddag för att prata om livet, döden och relationer – och om nya boken, förstås (som ju handlar om allt detta). För det är sådan hon är – också. Skrattet ligger hela tiden nära och hon bjuder på sig själv med en härlig, humoristisk självdistans, så som det bara anstår den som är riktigt trygg och grundad.

Men samtidigt finns där hela tiden ett djup, ett ständigt grubblande och funderande över livets ”mysterium” och de komplexa varelser vi människor är. Och parallellt med livet finns också hela tiden tankarna på döden. För det är först när döden kommer nära och livet blir utmätt, som för Bodil i boken, som vi blir påminda om livets bräcklighet och ändlighet och det är också först då som vi förmår att se vad som är viktigt, menar Karin Alvtegen. 

buy ashwagandha canada Rädslan påverkar resten av livet
- Många lever i en illusion om att döden inte finns. Vår rädsla för döden är vår största skräck och därför gör vi allt för att undvika att tänka på den och när vi sedan drabbas av den blir det en stor chock och plötsligt väldigt bråttom med allt. 

where to buy ashwagandha in malaysia Hon vet vad hon pratar om. Karin Alvetegen har själv upplevt döden på allt för nära håll flera gånger om, något som givetvis präglat både henne som person och hennes skrivande. Mitt under graviditeten med sitt andra barn omkom hennes bror i en klätterolycka. Chocken blev så stor att hon föll ner i en djup depression, som krävde många timmars terapi. I chocken låg inte bara förlusten av den älskade brodern, utan också den smärtsamma insikten i att det finns så mycket vi inte kan kontrollera. Vi står alla maktlösa inför det faktum att allt plötsligt kan ta slut, att döden lurar bakom hörnet och kan slå till vilken sekund som helst.

uroxatral buy 2014 - Att inse det gjorde väldigt ont. Jag blev tvungen att hitta ett förhållningssätt till döden, för att helt enkelt själv orka leva när jag förstod att ingenting går att kontrollera.

conocer chicos tarragona Många känner igen sig
Terapin blev ett sätt att vända den okontrollerade ångesten till livsglädje i stället. Ett annat blev att börja skriva. Hennes första bok, deckaren Skuld, kom till i ett rasande tempo och utgjorde startskottet för det som skulle visa sig bli en lysande författarkarriär. Skuld följdes av fler, lika kritikerrosade deckare; Saknad, Svek och Skam, innan hon så bytte genre till mer ”vanliga” romaner 2010 med boken En sannolik historia och nu Fjärilseffekten.

Alla böcker har sålt som smör, både i Sverige och utomlands och Saknad har även gjort succé som brittisk TV-serie. Karin Alvtegen själv tror att framgångarna framförallt beror på igenkänning:

- Egentligen är vi ju alla ganska lika, med samma grundläggande känslor.

Oftast är det de lägre känslorna som beskrivs, som skuld och skam, så också i Fjärilseffekten. Det gör att hennes böcker många gånger kan upplevas som påträngande, att vi kommer nära sådant som vi inte vill kännas vid hos oss själva, tror Karin Alvtegen. Precis som det här med döden. Men samtidigt lockas vi och vill försöka förstå, eftersom vi trots allt läser vidare...

Att ”slänga ihop” en bok, så som det blev med Skuld, det gör sig inte i dag. Numera tar det tid, riktigt mycket tid.

- Jag går och tänker i ett år ungefär. Sedan tar det lika lång tid att skriva. 

  click En bättre värld
Karin Alvtegen tycker att världen just nu är en ganska eländig plats, där allt är byggt på prestation, effektivitet och vinstmaximering, i stället för samarbete och gemenskap, så hyser Karin Alvtegen ändå stort hopp om framtiden.
- Men eftersom vi människor själva bidragit till att det blivit så här, så tror jag också att vi har förmågan att förändra, bara vi blir medvetna och ser vår egen lilla del i det stora.

Det handlar om sådant som att ta konsumtionsansvar (”vår plånbok har makt”), fundera på hur vi beter oss i relationer och att reagera på orättvisor. Förutom att göra gott ger det oss också en kick, påminner hon.

sie sucht ihn 98646 Lyssna på Karin Alvtegens böcker.

Sju av Karin Alvtegens böcker finns utgivna på ljudboksförlaget Storytel.

Just nu får du som hör till LevRikares läsare två veckor gratis prova på hos Storytel.

Obegränsad lyssning på tusentals böcker direkt i din mobil! 

(http://www.storytel.se/tradedoubler1?campaignCode=SETD12&utm_source=TradeDoubler&utm_medium=Banner&utm_campaign=cpo)