get link source url Första boken om Gamla stans portaler. Upptäck gamla Stockholm från ett nytt perspektiv. Med den här vackert illustrerade boken, “Portalerna i Gamla Stan”, upptäcker man Gamla stan på nytt och får se och läsa om dess utsmyckade portaler som en kulturskatt med berättelser om stadsdelens liv och historia från senmedeltiden fram till våra dagar. 

get link

go here Läs om 1600-talets stenhuggare, om portalerna som statussymboler och ornamentikens motiv och betydelse. Hur de rika barockportalerna efterträds av 1700-talets enkelhet och hur ny teknik och gjutjärnet kommer in under 1800-talet och slutligen hur det tidiga 1900-talet inför en renässans för natursten och hantverk.

see url

dating website winnipeg - Som stenkonservator har jag Gamla Stans portaler att tacka för mitt yrke, det var nämligen när de skulle räddas från söndervittring på 1980-talet som yrkeskåren i Sverige kom till. Det finns så mycket intressant att upptäcka när man börjar titta närmare på dessa portaler som alla har sin egen historia vilken är sammanvävd med Gamla Stans historia och arkitekturens växlingar genom århundraden, säger Rikard Larsson.

go to site

How To Get Cytotec Prescription in Gainesville Florida Till glädje för alla har Gamla Stan och dess portaler överlevt fram till våra dagar trots överhängande hot från rivningar och luftföroreningar. Med hjälp av kartan, som inkluderas i boken, och dess markeringar kan du lägga upp din egen spännande promenad.

mujeres malaga solteras Boken är skriven av stenkonservator Rikard Larsson som också står för de nytagna fotografierna i boken.