Balladen om Marie Krøyer

binary markets Originaltitel: Marie Krøyer

opcje binarne mlm Biopremiär 12 oktober

enter site

follow site Världsregissören Billie August kommer här med nästa storfilm. Denna gång har han tagit sig an en av Danmarks konstikoner. Den kända och uppburna målaren Peder Severin Krøyer i "Skagengruppen", hade en hustru, Marie, vars måleri oförtjänt hamnat i skymundan. De senare åren har hon blivit mer omtalad för sitt fantastiska måleri som ibland överglänser makens. Inte minst genom sin känslighet och intensitet.

go site

source Filmen handlar om Marie som lever ett priviligierat liv tillsammans med sin man. Han är mer framgångsrik än någonsin och hon är en av Danmarks mest omtalade kvinnor. Men under ytan är livet och deras äktenskap allt annat än lyckligt. 

Filmen tar sin början vid den tidpunkt då P.S. Krøyers manodepressivitet tilltar och drömmen om ett gemensamt konstnärsliv slocknar. Maries frustration växer och hon känner att hon inte räcker till som vare sig hustru, mamma eller konstnär. För att samla kraft reser hon tillsammans med dottern Vibeke till Marstrand där hon möter den svenske tonsättaren Hugo Alfvén.

ask polly dating Hon förälskar sig huvudlöst och de inleder ett stormigt och passionerat förhållande. Marie fattar det svåra beslutet att lämna sin sjuke man i Skagen för ett nytt liv i Sverige trots allt hon riskerar att förlora – inte minst dottern Vibeke. 

http://blossomjar.com/pacinity/3187
Filmen bygger på Anastassia Arnolds roman "Balladen om Marie". 

I rollerna: Birgitte Hjort Sørensen (från tv-serien "Borgen"), Sverrir Gudnason, Søren Sætter-Lassen med flera 
Regi: Bille August