fincar fedex Anna Berggren är ny VD på Fotografiska, det privata fotomuseet i Stockholm. Hon tar över VD-posten efter delägaren Håkan Petersson i den o-sedvanliga kultursuccén. Målet är nu lönsamhet och att ta muséet på export.

go Vem är du? Varför ville du ta jobbet som ny VD för verksamheten?

Jag är en glad, handlingskraftig och resultatfokuserad ledare. Erbjudandet om att ta Sveriges roligaste VD jobb varken kunde eller ville jag tacka nej till.

http://bolataruhan.org/?fiopry=rencontre-100-gratuit-pour-homme-et-femme&7a5=2c Du kommer från MTG världen. Vad gör dig bra som vd för Fotografiska? Vad har du lärt dig hos MTG som du drar nytta av här?

Jag har jobbat med organisationsutveckling och företagsledning framgångsrikt i många år. I olika företag, länder och kulturer.  Jag har därför en mycket gedigen erfarenhet av att leda företag och människor.  Det är den erfarenheten som Fotografiska har rekryterat. Mitt uppdrag är att fortsätta utveckla verksamheten.

go Hur ska du förädla Fotografiska? 

Jag kommer att arbeta för att stärka organisationen, upplevelsen för besökaren och bidra till ökad tillväxt i husets samtliga verksamheter.

see url Vad har du för dröm om Fotografiska? 

Jag tycker om att visa att det lönar sig att satsa på konst!

Ser även mycket fram mot att få föra ut vårt koncept till andra länder och kulturer.

metodo per opzioni binarie Vad är Fotografiskas uppgift?

Att ta världens bästa fotografer till Stockholm och att skapa en plattform för fotografer ut i världen.

investimenti in azioni binarie Hur stort kan Fotografiska bli? 

–Vi väljer kvalité framför kvantitet. Men hur stort, det får framtiden utvisa.

go to link Vilka drömfotografer har du själv?

– Just idag är det vår retrospektiva utställning med fotografier av Helmut Newton  som pågår fram till och med den 29 september 2013.

enter Vad är viktigast för framtida Fotografiska?

–Vi är en mötesplats där fotografins oändligt många uttryck står i centrum. Vi tänker långsiktigt och då går det varken att tumma på det konstnärliga eller på själva affären. Vi måste helt enkelt hålla världsklass i allt vi gör. 

http://uplaf.org/seo-joy.cgi Hur ska ni behålla er kärna när det är ekonomin som styr?

– Genom att aldrig släppa fokus från vår kärnverksamhet - fotografiet - kommer vi ha en för bolaget sund ekonomi.

http://prettytallstyle.com/birkof/6764 Vad betyder det att du är kvinna i en manlig värld? Finansiärer och ägare är män.

– Det är en stor fråga. Vi lever i ett samhälle som präglas av maktstrukturer där kön spelar in. Men strukturer är just det och går tyvärr inte att exemplifiera med enskilda individer. Jag är tillsatt som vd för min kompetens och inte för mitt kön. Däremot kan jag förhoppningsvis vara en förebild för andra.

latina kennenlernen Har ni expansionsplaner som kräver ny finansiering och tar ni i så fall in ytterligare ägare?

I samband med en utlandsetablering av Fotografiska kommer vi att ta in ytterligare finansiering. 

Från 3 till 150 anställda – hur många blir ni?

I Sverige blir vi nog inte så många fler. Tillväxten för bolaget ligger framförallt utomlands.

Förra året blev det lite trassel med fotografer som kritiserat avtal och anställda som klagat på arbetsvillkor. Vad gör du åt saken?

Fotografiska har haft över hundra utställningar på mindre än tre år och kontakt med tusentals fotografer. Utan dem vore vi ingenting. På vägen visade det sig att det fanns ett par fotografer som inte kände att de hade blivit bra behandlade av oss. Det var ett resultat av en extremt snabb tillväxt då alla delar i verksamheten inte gick i takt. Att stärka just organisationen för att det inte ska behöva hända igen är en viktig del i att jag blivit rekryterad.

FAKTA Anna Berggren

Familj: Två barn.

Bor: Värmdö

Kamera:  Mobilkamera

Gillar: Stockholms skärgård i alla dess former, årstiden spelar ingen som helst roll.