binära optioner bonus På café Chokladkoppen i 1500-tals-bygg-nadens bottenvåning har storstjärnor som http://www.mabnapouyesh.com/dfdf/3608 Christina Aguilera, Kylie Minouge, Madonna, Victoria & Madelaine och svenska fotbollslandslaget tagit en kopp rykande hett gott kaffe och njutit av atmosfären. Kaffekoppen, precis intill, är lika gemytligt.

http://ortdestreffens.de/?yabloko=promotion-code-bdswiss&b2e=3d go 500 år gammalt hus på TV

http://wolontariatsportowy.com/fioepr/bioepr/2613 Ja, det är inte konstigt att TV-bolag från hela världen haft inslag från de två små kafeerna på Stortorget. Finns det någon mer anrik miljö än den här i Stockholm? Seydfridzka huset, där Kaffekoppen och Chokladkoppen ligger, är nästan 500 år gammalt och byggdes vid tiden för Stockholms Blodbad som ägde rum precis utanför knuten år 1520. Shantzka huset, som är det med röd fasad, byggdes ca hundra år senare.

http://www.techhelpnumbers.com/font/5035 –Jag tror att det är några olika saker som gör att vi har blivit populära för både stamgäster och turister, säger Aslan Sharro som driver den tillsammans med platschef Conny Johansson.

http://josiart.at/rete/5527 –Dels är det ju det unika läget och den orörda miljön. Dels är det att vi bara använder färska råvaror, gör allt själva och inte använder något fabriksbakat. Sen är det en tillåtande miljö. Man kan vara som man är.

opzioni digitali fanno guadagnare Även gaygäster

Chokladkoppen var faktiskt Sveriges första gaycafé och började med den inriktningen redan 1998. Därför har Chokladkoppen länge varit ett populärt fik för gayvärlden i Stockholm. 

–Idag har vi väldigt blandad publik på båda kafeeerna, både våra stamgäster,turister, barnfamiljer och gay-gäster, tillägger Conny. 

Tillsammans finns plats för ca 80 gäster och öppet till frukost, lunch och middag. Något regelrätt restaurangkök finns inte eftersom husen är K-märkta. Men här kan man få handgjorda färska smörgåsar, varm choklad, thé och kaffe i olika varianter. Goda egna hemlagade bakverk är givetvis en specialitet och deras kanelbullesemla är något alldeles extra som bör provas. Det ska vara lite udda och något som ingen annan har är konceptet.

Vit choklad-cheeskake

–En annan favorit är vår unika ”Vit chokladcheesekake”, säger Conny. Den finns ingen annanstans och vi bakar den självklart själva efter ett mycket speciellt recept. Däremot har man inte vin eller starköl. Även om det är lätt att få sådant tillstånd idag då det inte längre krävs ett fullt restaurangkök, är det något som Aslan och Conny är tveksamma till.

–Alkohol stämmer inte riktigt med vår profil, även om man tjänar mycket pengar på det. Vi vill inte få in gäster som sitter här och skrålar på kvällarna med sina öl och stör våra stamgäster, barnfamiljer och grannar. 

Aslan som i första hand ansvarar för Kaffekoppen, berättar att han däremot gärna vill berätta för alla stockholmare som jobbar i Gamla stan att båda fiken har lunch.

–Här lagar vi allt själva med färska råvaror. Ingen färdigmat alls. Det är underbara färska hemlagade vegetariska soppor som alternativ till den standardlunch som många tar på restaurangerna i stadsdelen och goda ny-gjorda smörgåsar. 

–Våra gäster vet att allt här är helt färskt. Det är därför de kommer hit. Och så för miljön, förstås.

http://brander.fi/?macriot=recherche-de-site-de-rencontre-serieux-gratuit&255=1c Konstgalleri på väggarna

För att ytterligare förstärka den kulturella miljön har Chokladkoppen ofta konstnärer som får hänga sina tavlor på väggarna som ett litet minigalleri. Vill gästerna köpa går det bra.

Det bästa med Gamla stan är atmosfären, säger båda:

–Här är det lite kosmopolitiskt med alla turister från hela Europa. Här hör man spanska, italienska, franska och tyska likväl som ryska,. 

–Till och med de stressade stockholmarna kopplar av, andas ut och känner sig lite som på semester utomlands när de kommer hit.

Som mästerkocken http://penizeamy.cz/friopre/265 Jamie Oliver själv sa när han var på besök hos Chokladkoppen: 

http://getraenke-doeden.de/tyuie/162 I had to try the hot chocolate at this café in the old town because I was told it was the best – I’m happy to say it didn’t dissapoint. It was so stupidly delicious that I’ve actually thought about it a few times since then.”