http://makse.com/?kremel=speed-dating-davie-fl&1e7=17 Tantra – inte alls bara för heterosexuella, högutbildade, och medelålders par som vill piffa upp sexlivet.
http://bestff.net/media/tmp.php?z3=bWdlZ3hRLnBocA== – Tvärtom, säger författaren Barbara Carrellas, nyligen på besök i Sverige. Tantra är för alla som vill vara mer närvarande och totalt engagerade.  

ginseng buyers in utah När man träffar Barbara Carrellas slås man direkt av hennes leende ansikte som ger känslan av att verkligen mötas – även om det var första gången vi ses.
Denna gång hörs vi över skype. Och stämningen av närvaro finns där till och med så här. Digitalt.
Barbara Carrellas, är författare och relationsguru, med inriktning på sex och intimitet. Hon har skrivit fyra böcker, (bland annat Urban Tantra och Extacy is Neccesary). Alla böckerna handlar om området kring intima relationer och tantra. 

buy renagel 800 cheap sunglasses lyrics Tantra för alla?
För många i väst är tantra ett ganska outforskat område.  Man har kanske hört talas om vit, röd och till och med svart tantra. Kännare talar också om “högerhandstantra och vänsterhandstantra.” Men Barbara Carrellas som ägnar sig åt hur man kan tillämpa tantra idag sätter inte så stor vikt vid den uppdelningen. Och hon vänder sig med största kraft mot synen på att tantra skulle vara något bara för medelålders par. Tvärtom:
-När jag mitt under AIDS-vågen på 80-talet började med lära ut tantra gjorde jag det för att hjälpa människor av alla hudfärger, kön, sexuell orientering. Jag ville öppna tantra för alla.
- Tantra är en väg där man kan finna kontakt med universum eller det man själv uppfattar som högre värden, genom att vara mer närvarande, totalt engagerad i det du gör. Du kan göra detta när du diskar, städar, du kan plantera i din trädgård, eller när du gör ditt vanliga jobb eller när du har sex. Självklart är det något som alla kan tillämpa.

follow Indoktrinerade att skämmas
Barbara Carellas tror att orsaken till att många blir så fixerade vid den sexuella delen av Tantra är att det finns så lite annat i vårt samhälle som tar sex på fullt allvar. Hon anser att vi istället är indoktrinerade generationer tillbaka i tiden, att tro att sex är något vi behöver skämmas för, förtränga och förtrycka. Och detta menar hon gäller de flesta samhällen och de flesta religioner idag.
Barbara Carrellas förtydligar: 
– Det finns så få områden i vårt samhälle som välkomnar sex och där vi öppet kan få ta hand om de sexuella frågorna. Därför tror jag att vi har fått ett överdrivet fokus på sex när människor från västvärlden pratar om tantra. Det kan man ju som jag tycka är synd, och man riskerar att missa den djupare meningen av tantra. Jag dömer inte så idag. Men eftersom sexuell tantra har kapaciteten att skapa ett helande för de som utövar den, så jag säger idag. ”Ok om folk tror att tantra bara handlar om sex, så känner jag att tantra ändå gör mer gott än dåligt, så får folk tro vad de vill…”.
- Idag på mina föreläsningar är det fullt med folk av alla storlekar, raser och alla inriktningar.  Och alla lär av varandra. 
Sen har vi detta med hur tantra förhåller sig till andra sexuella läggningar än heterosexualitet? Läser man om tantra och går på tantrakurser är det lätt att tolka det som om det bara fungerar mellan man och kvinna. Det talas massor om dessa principer. Den gudomliga maskulina och den gudomliga feminina kraften. Och hur dessa ska mötas i sexualiteten. 

frauen kennenlernen dresden Delar ej upp i manligt och kvinnligt
 - Jag tycker att tudelningen är helt fel. Detta är faktiskt ett stort ämne. Användning av begrepp som ”manligt” och ”kvinnligt” är under diskussion inom tantra idag. Själv tycker jag det är en total vanföreställning att dela upp det i dessa termer, säger Barbara och låter lite upp-rörd. Hon förklarar att tantras begrepp är som jin och jang. Det handlar inte om man och kvinna utan härstammar från föreningen av Shiva och Shakti. Det var det viktigaste konceptet. Där var Shiva en hinduisk gud som stod för ren medvetenhet och Shakti en gudinna som stod för eld och energi. Därför undviker hon själv att använda sig av begreppen manligt och kvinnligt. 
- Ibland har vi mer aktiv energi och ibland har vi mer av medvetande. Vi behöver ha båda inom oss alla. Det är tillfälliga stadier som behövs för att bygga upp energi. Tantra är fritt från uppdelningen mellan man och kvinna. 

Inom tantra talas mycket om andlighet och gudomliga krafter, men är tantra en religion eller är det något religiöst?
- Nej absolut inte. Tantra är inte en religion, låt mig slå fast det direkt. Då hade jag själv inte ägnat mig åt det. I en religion måste du följa bestämda regler och kräver att du följer en ledare eller en grupp.
 - I tantra är det precis tvärtom. Du öppnar dig för energier i din egen kropp, i oss alla och i kosmos. Det enda som krävs är att låta sig vara öppen. Vi låter oss vara öppna för det andliga i allt och man behöver inte gå någon särskild stans för att utöva tantra. Vem som helst kan öva själv, tillsammans med andra eller med någon mer erfaren. 
- Man kan säga att tantrisk sex är mindfulness och sex, medan tantra i sig är ett större begrepp som omfattar mer   

site rencontre belgique sans inscription Tantra som revolutionär motkraft 
Barbara berättar att tantra växte fram som en gränsöverskridande motrörelse till etablisemanget i Indien för 800 år sedan. Man gjorde uppror mot traditioner som kastväsende och religion. Istället arbetade man över klassgränser och bröt mot de etablerade traditionerna. Rakt i ansiktet på de sociala normerna. 
- Idag kan vi använda tantra på samma revolutionära sätt för att skaka om och krossa traditioner, värderingar och lagar som ofta bygger på en föråldrad grund. Denna skam, skuld och rädsla skapar mycket av det sexuella våld, tonårsgraviditeter och förtryck vi ser idag, anser Barbara Carrellas. 
- Våra rädslor kring sexualitet är så djupt inristad i den västerländska kulturen precis som i alla världsreligioner. Tantra har potentialen att hjälpa oss ut ur detta virrvar av förtryck och all den skada som detta förtryck har gjort mot individer.  Genom att vi arbetar med våra egna personer så förändrar vi även personer utanför oss själva och därmed samhället. Vi måste starta med oss själva för att komma någonstans alls.  

follow link Sprutt på sexlivet?
Är tantra då bara ännu ett sätt att hitta glöden i falnade äktenskap?
Nej inte alls enligt Barbara.
- Men det kan utan tvekan bli en följd, haha! Skrattar hon. Många människor som börjar med tantra startar med den önskan och det är ju jättebra. Kanske att partnern ska bli mer si eller mer så. Jättebra, men när man har tränat tantra ett tag så märker man att det är man själv som förändras för varje dag, för varje andetag. Du och din partner blir varandras speglar och en spegel för din relation till det som är större än oss själva.
- Det ger en djupare kontakt mellan varann blir en följd. Med all den teknik vi har idag så tror vi att vi har bra kontakt med andra, men i själva verket är det tvärtom. Vi tappar den fysiska kontakten. Med tantra får vi bättre kontakt och ökad samhörighet med varann och allt levande. Vi lever i våra kroppar. Samhörigheten är inte bara en kontakt mellan våra hjärnor. Det är också en kontakt mellan våra kroppar och med tantra kan vi känna denna samhörighet. 

get link Skillnad på orgasm och utlösning
När man som västerlänning hör talas om tantra är det ju en sak som slår framförallt männen och det är att det i tantra tycks vara viktigt att inte få utlösning när man har sex.
- Det är inte alls en tantrisk tradition, säger Barbara. Det är en taoisisk idé och det är helt ok. Man kan ha stor glädje av att lära sig skilja på utlösning och orgasm. Det kan göra att män precis som kvinnor kan få multipla orgasmer. Men det är verkligen ingen regel i tantra. Det är bara religioner som har regler. Inte andliga vägar.
Hon kommenterar också ett annat vanligt missförstånd när det gäller tantra, att det går ut på långa tråkiga ritualer som måste följas till punkt och pricka.
- Själv växte jag upp i ett katolskt hem och tvingades genomlida trista guds-tjänster som varje söndag var likadana och lika tråkiga. Det gjorde att jag själv i början trodde att alla ritualer och andlighet måste vara tråkiga.  Även när det handlade om tantra. Men sedan dess har jag insett att det bara finns en enda viktig regel: Det är att om du får energi av din ritual så är den ok. Är det trist och tröttande och stjäl energi så är det fel. 

Du talar mycket om extas och att det är nödvändigt i din bok Ecstacy is neccesary. Så vad är det för skillnad på njutning och extas?
- Ja det är härligt med njutning men extas är något som är totalt omvälvande. Det förändrar dig i grunden. Det innebär inte att extas alltid är njutningsfullt. Men det betyder att när det är över så ser du världen på ett nytt sätt. Det är nödndigt för att vi ska känna att vi är vid liv, att vi är vakna och att vi är på väg…slutar Barbara Carellas som kommer till Stockholm i oktober 2013.

http://www.topcanon.fr/figase/opie/2357 love medium

Det viktiga med tantra är att satsa på att uppleva närvaron och kontakten med dig själv och din partner så du kan fyllas av energi. Det haldar inte om att prestera. Foto iStockphoto site de rencontre ado textos

strategie opzioni binarie con metatrader Vad är syftet med tantra?
I sin bok ”Urban Tantra” skriver Barbara Carellas att vi med tantra vill lugna ned sinnet. Befria oss från stress. Fylla oss med energi. Få djup och intim kontakt med oss själva eller med en annan människa eller andra människor.

Öppna upp
Öppna oss själva för den inre visdomen inom oss och tillåt oss själva uppleva och allting som en reflektion av det gudomliga – hur man nu väljer att uppfatta detta.
En tantrisk ritual kan delas upp i sex olika avsnitt, var och en med sin egen intention eller syfte.

  1. Förberedelser
  2. Lugna ned, spänna av, bli närvarande i nuet
  3. Värma upp kroppen och få igång din sexuella energi
  4. Att bli tillsammans med din partner eller dig själv.
  5. “Rock & roll” - att uppleva och njuta av energirik orgasmisk aktivitet
  6. Avkylning: att långsamt låta sig själv bara vara och njuta av effekterna av orgasmen

buy norvasc uk Exakt HUR går det till med tantra?

Det finns hundratals, ja kanske tusentals tantraövningar som andra hittat på och som du kan läsa om på nätet eller i böcker, men det viktiga är att se tantra som en pågående process. Det viktiga är inte vad man gör utan hur. En bra väg att börja om man inte har tillgång till  någon handledare är att helt enkelt ge sin partner massage på ett tantriskt sätt. Först gäller det alltså att nå ett tillstånd av mindfulness, dvs att acceptera det som är som det är utan att vilja förändra och värdera.
Det gör ni genom att fokusera på andningen, ta med saker som kan göra att du aktiverar dina/era olika sinnen. Andas. Lukta. Lyssna. Studera, Rör vid varann. Utforska exotiska smaker och dofter som kan hjälpa dig att uppleva varje ögonblick till 100%. Ta med aromatiska oljor och dofter när du älskar. Introducera mjuka smekningar och lekfulla beröringar för att skapa en sensitiv och oförglömlig massage. ”Bada” i stämningen av tillit och njutning. Känn kontakten.