http://totaltechav.com/merdokit/11549 Disponibilit http://acps.cat/wp-content/uploads/2015/02/121028-diari-ara-perdre-la-por-a-parlar-del-suÄ ‰Şĺ © Han är polisen som hoppade av och blev professionell spårare. Conny Andersson måste tillämpa mindfulness i jobbet. Han är “tracker” och spårare som nu lär livvakter och kriminaltekniker indianernas spårnings-teknik.

see Conny Andersson besitter inte övernaturliga krafter även om det kan verka så. Han bara ser mer än vi andra.

site de rencontre nice gratuit - Jag ser rörelser, spår som andra lätt kan missa. Conny Andersson är polisen som sadlade om och blev ”tracker”. Han har bl a varit med och spårat rånarna från det omtalade Helikopterrånet 2009. Conny är en svensk ”mentalist” och spårare.

http://orpheum-nuernberg.de/?bioede=app-f%C3%BCr-bin%C3%A4re-optionen&349=2f rencontre fille a sousse 20 år som polis

go to site Conny Andersson är 46 år idag och har jobbat 20 år som polis. Idag är han professionell spårar-konsult och driver även landets enda Tracker-utbildning med kunder från säkerhetspolis, livvaktsföretag, militär och polis. Hans utstrålning är mjuk och varm och hans leende är stort både mot personalen på kafeet där vi träffas i Gamla stan och mot tiggarna på gatan utanför. Han ser människor på ett sätt som känns unikt och äkta. När det gäller hans jobb är steget inte så långt till att dra paralleller med ”The Mentalist” Patrick Jane eller poliserna i CSI på TV.

- Jag hade utbildat mig till polis för att jag ville göra något bra, precis som de flesta andra som blir polis. Jag har jobbat som närpolis i Sveriges kanske tyngst kriminellt belastade områden utanför Stockholm, berättar han. 

- Där hade samhället redan kollapsat och folk kunde bli rånade mitt på dagen på torget utan att någon reagerade eller ingrep. Det ”fanns” aldrig några vittnen. De skyldiga gick oftast fria. De agerade helt fritt utan att någon ”såg”. Men alla visste vilka de var och alla var rädda. Det rådde ett krigstillstånd.

http://poloclubmiddennederland.nl/index.php?option=com_jce Polisen handfallen

Eftersom polisen stod handfallen blev handlare, andra företagare och privatpersoner tvungna att hålla tyst och samarbeta med de maffiagäng som huserade fritt med utpressning, langning, rån och stölder. 

Conny insåg att det inte fungerade att förlita sig enbart på vittnen, som polisen oftast gjorde. Det krävdes även hållbar teknisk bevisning för att kunna spåra och gripa folk när inga vittnen vågade ställa upp och berätta. 

- Det var då jag fick inspiration till att utbilda mig till tracker, säger Conny Andersson som 2005 fick ett rese- och utbidlnings stipendium av dåvarande länspolismästare Carin Götblad.

go Apacheindianernas spårningsteknik

Stipendiet använde Conny till att lära sig mer om spårning. Spårare söker efter sammanhang och detaljer. Vi försöker se intentioner bakom en rörelse, ett spår som kan vara lukter, ljud, synintryck mm.

Efter den första kursen för världens ledande tracker, Tom Brown, började Conny själv undersöka brottsplatser noggrannare än någonsin tidigare. Han började se spår som man normalt hade missat eller inte brytt sig om.

-Det gjorde att jag började se på polisjobbet på ett nytt sätt.  Det gäller att se, mer än att bara ”titta”.

Det var bra för utredningarna, men som polis blev Conny därför själv hotad och förföljd. Till och med hans familj utsattes för hot om att råka illa ut av de gäng som styrde området. 

Till slut blev trycket för hårt. Conny sökte och fick en tjänst i Roslagen. 

-Det var som natt och dag mot slitet i förorten, berättar han.

rencontre des femmes roumaines Spårade helikopterrånarna

Här var Conny också med och spårade helikopterrånarna efter det omfattande och spektakulära rånet mot G4S värdecentral i Västberga 2009. Han hittade spåret efter piloten när helikoptern hade landat. Spaningsarbetet kunde koncentreras och utesluta 95% av skogsområdet att leta i. Tillslut kunde tio personer åtalas och sju fällas för rånet.

På grund av myndighetskulturen inom polisen, var det svårt att som enskild polisman påverka. Och därför valde Conny till slut att sluta som polis helt och bli konsult.

Som egen företagare har han idag både sin gamla arbetsgivare Polisen och Säkerhetspolisen och Försvarsmakten. Även privata livvaktsföretag , en bransch som växer snabbt idag när både kändisar och lokalpolitiker utsätts allt oftare för hot, har visat stort intresse. Säkerhetsbolagen anlitar Conny för att utbilda sina livvakter för att uppfatta situationer och avläsa både människor och områden.

Kriminaltekniker från hela Sverige får utbildning i att utveckla sitt seende och sin förmåga att observera till synes obetydliga detaljer.

Det gäller att se vad som hänt, men också vad som kommer att kunna hända.  Amfibiebataljonen i Afghanistan har därför fått träning från Conny i taktisk medvetenhet för att kunna vara mer närvarande i krigssituationer.

http://missionnorman.org/emiios/2299 Livsstil och andlghet

Men för Conny Andersson handlar det inte bara om att hjälpa polis, militär eller säkerhetsbranschen:

- För mig är det på riktigt. Det är en livsstil och ett andligt sökande. Jag har hittat en styrka, en trygghet i mig själv och blivit mer medveten om nuet, mer närvarande i det som verkligen sker.

- Hos indianerna, apaches, vara det en väldigt viktig roll inom gruppen att vara spanare, spejare, folkets ögon, öron, beskyddare och kunna upptäcka faror. De var vägvisare som hade mycket stor betydelse. Precis som polisens roll hos oss. 

– Kanske en av de viktigaste sakerna hos en tracker är att inte anta någonting. Inte gissa och ”jump to conclusions” som man säger på engelska. Det gäller att se, iaktta, lukta 

– Vi är visserligen inte alls så duktiga på lukter som hundar – men man kan ha världens bästa hundar, världens bästa mikroskop och dna-utrustning… Om man inte vet var man ska leta hjälper det inte. Vi lider av lite teknikkramp överlag. Även inom polisen. 

– Där jag lägger mitt seende lägger jag också min energi. Jag väljer det jag ska se och därför väljer jag idag också mina kunder med största omsorg. Idag ser det ut så att han arbetar som konsult med skräddarsydda utbildningar och konkreta spårningsuppdrag. Han har även en träningsverksamhet där de som gått kurserna får delta och han har även öppen utbildning mot allmänheten.

http://www.newmen.eu/pigils/niodjr/365 TV-dokumentär planeras om Conny

Nu har Conny mycket på gång. Han förhandlar med flera TV-bolag som vill göra dramadokumentär om hans arbete och Conny ska även medverka i andra TV-inslag i höst.

Dessutom är han aktiv i sin stiftelse APU som vill hjälpa till att motverka tjuvjakt på vilda rovdjur. Det påminner om det som han trodde att han lämnat bakom sig när han flyttade från betongförorten. Varg- och rovdjurshatarna ogillar gruppens arbete.

- Det är en annan maffia än den jag är van vid från förorterna. Jag har blivit tvungen att fundera på om jag verkligen ska engagera mig när “kostnaden” är så stor. Men jag har kommit fram till att det är mitt bidrag till jorden och alla de osynliga brottsoffer som de tjuvskjutna djuren är. Det är mitt sätt att betala tillbaka för den kunskap jag fått.