http://visitsvartadalen.nu/?saxarokese=var-k%C3%B6pa-Sildenafil-Citrate-billigt&77f=96 TVs Karin Mannerstål: Gör livet härligare hemma med enkla medel. Sju grundtips från Äntligen Hemmas underbara Karin Mannerstål för att göra livet lite rikare och härligare hemma med små medel.

1. Karins favorittrick att få till det hemma är väldigt enkelt. Det är något som alla kan göra ibland när man vill få hemmet att ”lyfta”. En del kanske gör det varje vecka, andra bara inför särskilt viktiga tillfällen:

- Jag tycker det härligaste som finns är att använda färska blommor hemma, säger Karin Mannerstål. Det ger en jättestor förändring i miljön och det går att variera i det oändliga. Utbudet av blommorna skiftar för varje säsong. Själv använder jag ofta flera små vaser med olika färg och form. Det blir en ”installation” istället för att bara köpa en färdig bukett och trycka ned den i en vas.

- I ena fallet kan du variera färgerna på blommorna och väljer en enda färg i de olika vaserna där du gör din ”installation”. Nästa gång kan du variera vasernas färger och t ex bara ha vita blommor av samma sort i alla. Det gäller att skapa ett tema. Det kostar väldigt lite och småvaser som jag använder hittar man superbilligt på loppis. Det är också väldigt bra med loppmarknader för att stimulera fantasin.

Karin kommer också med ett budgettips för att få mesta möjliga valuta för blomsterpengarna:

- Handla blommorna på torget och handla på lördag eftermiddag då handlarna måste göra sig av med allt. Då kan man få fantastiska blommor jättebilligt i stora buketter. På t ex Hötorget i Stockholm kan handlarna bjuda över varandra för att bli av med allt och snabbt få komma hem till sina familjer.

2. Ett annat gott råd som Karin Mannerstål vill ge till LevRikares läsare är att vara noga med att hålla en tydlig linje i inredningen. Oavsett vilken. Effekten blir stor hur linjen än är. Men Karin betonar att det inte alls behöver vara något man måste hålla sig till för resten av livet, utan att man kan bestämma sig för att använda t ex en färg eller en färgskala eller form en period. Karin visar hur hon själv t ex använde olikformade sfärer i rummet för att skapa något unikt i inredningen hemma hos sig själv.

- Tänk till. Och hitta det du tycker är kul. Man behöver inte bara gå efter katalogerna eller magasinen och köpa det som finns. Man kan faktiskt vara kreativ med det man har.

3. En viktig del i ett trevligt hem är, enligt Karin Mannerstål, också att göra sig av med grejor. –Det fina med att flytta till ny lägenhet eller hus är ju att man då äntligen rensar och gör sig av med massor som samlats på vinden, i skåpen och i källaren. Men man kan faktiskt röja även utan att ta till så drastiska metoder.

- välj en regnig dag och ge dig på projekt ”rensa” i ett av dina rum. Ta ut allt från rummet och börja på helt ny kula. Utgå från vad du gillar och vad du inte gillar. Flytta ut saker du inte vill ha och gör dig av med dem. Har du gammalt arvegods utan verkligt antikvärde men som du har svårt att göra dig av med på grund av ditt dåliga samvete kan du få precis det du önskar dig med hjälp av färg. Själv lämnade jag t ex in ett skåp 20-30 år gammalt för spraylackning och fick en unik möbel med fantastisk kvalitet, berättar Karin.

Just att lämna in möblerna på proffslackning är verkligen en rekommendation från Karin som inte tycker att det brukar bli så väldigt bra när man målar själv. Möbler är väldigt krävande när det gäller tålighet och det är dessutom svårt att få det riktigt snyggt när man målar för hand.

4. - En fondvägg kan förändra mycket i hemmet. Välj ut en vägg och sätt upp en ny spännande tapet, eller måla en annan nyans som skapar ny stämning i rummet. Det går snabbt och är billigt att måla en vägg och det är lätt att måla om, t ex i ungdomsrummet eller barnkammaren när modet växlar eller intressen förändras.

5. – Alla mår bra av mycket ljus. Därför tycker jag det är bra med ljusa färger som bas på väggar och tak. Vitt gör det möjligt att plocka upp färger med hjälp av föremål, tavlor och möbler. Om du har färgsatt väggar och tak är det svårt att göra tvärtom.

6. - Varför inte titta länge och väl och se efter om du kan hitta något du verkligen vill ha resten av livet? Kanske är det en designerstol, ett bord formgivet av någon känd arkitekt eller unik lampa av en skicklig formgivare. Att gå och längta och spara lite varje månad för att till sist äntligen unna sig det man längtat efter länge är en skön känsla. Det är dessutom något som gör att när man själv vill ge bort möbler till sina barn, blir det inte för att man vill bli av med det utan för att det har stort ett långsiktigt värde. Både vad gäller affektionsvärde och även ibland rent ekonomiskt. Karin visar sina egna Jacobsenstolar och ett par gamla fåtöljer i skinn från le Corbusier. –Slit och släng är ofta resursslöseri, tycker hon.

7. – Man kan förändra väldigt mycket med hjälp av textiler, tyger, kuddar. Själv är jag inte mycket för gardiner eller mattor. Jag vill själv vara försiktig med att ta bort ljus. Gardiner tar bort vårt nödvändiga dagsljus och mattorna samlar smuts och damm. Inte heller dukar är jag så mycket för. Hellre då kuddar och tyger som man kan tvätta, byta ut helt och hållet. Plädar kan också lyfta ett rum, dessutom behöver man inte ha dem framme hela tiden utan ta fram det när man tycker man vill ha lite prickar över i.

Karin Mannerstål fakta:

here Uppvuxen: i Karlskrona, bor i Gamla stan i Stockholm.

http://uplaf.org/wp-cron.php?doing_wp_cron=1512876693.5756540298461914062500 Familj: Två barn. Särbo.

binary options trading platform demo account Utbildning: Beckmans designskola.

enter site Jobbar: Free lance designer sedan 1993

Inriktning: Formgivning av textilier, möbler, lampor, mattor, porslin, leksaker, mm.

go Känd för: TV4s ”Äntligen hemma” och SVTs ”Klister”

http://bossons-fute.fr/?fimerois=rencontre-originale-temoignage&64f=b8 Gillar: Opera ”Jag är uppvuxen med klassisk musik hemifrån och jag älskar att lyssna på musik.”

go to site Favoritfärgen: Vitt

enter Bakgrund: ”Det var tillfälligheter och tur som gjorde att jag fick chansen i TV4. Efter att jag fick mitt första barn 2007 släppte jag alla tankar på att göra karriär. Reklambranschen där jag hade jobbat tidigare, var inte det jag ville göra resten av livet och när jag fick barn ville jag ta en rejäl omstart i och med mammaledigheten. Plötsligt en dag blev jag uppringd och fick ett erbjudande om att provfilma, eftersom produktionsbolaget hade hört att jag var händig och kunde hantera lite verktyg. Det gällde programmet ”Äntligen Hemma” som skulle dra igång. Det blev min språngbräda.”

grafici forex online Stark sida: ”Jag är väldigt noggrann i detaljerna och tänker gärna hela vägen från scratch ända ut till försäljningen, eftersom jag har ett förflutet i reklambranschen. Vill ha kvalitet in i minsta detalj.”

source url Inspiration: ”Jag får inspiration ur verkliga livet. Alla uppdrag är intressanta”

Bästa tips: ”Låt idéerna få ”marinera”. Sov på saken när du tänker renovera eller göra om hemma. Ibland kan en lysande idé bli ännu bättre om man får väga in mer aspekter.”