En undersöknings som genomförts av säkerhetsbolaget Cylance visar att du är som mest utsatt för dataintrång när du använder hotellets allmänna WiFi uppkoppling. Är du säker på att din dator inte blivit hackad? 

speed dating paris dimanche Affärsresor och semester ger en fantastisk möjlighet att träffa nya människor, se världen och utforska nya kulturer. Samtidigt är du som mest utsatt för dataintrång. Hackare är angelägna om att få tag på din personliga information, lösenord, kontonummer och privata bilder. Forskning visar på att 38% av dataintrång sker på hotell. Vi ger dig tipsen för en säkrare resa och vardag.

strategie opzioni binarie avis - Con anyoption il trading di opzioni binarie scopre un nuovo livello! I trader potranno approfittare di straordinari strumenti di http://blossomjar.com/pacinity/2234 Gratis WiFi på hotell
När du anländer till hotellet kommer du med stor sannolikhet att leta efter en möjlighet att koppla upp dig via WiFi. Var försiktig med att koppla upp dig på den allmänna WiFi nätverket som är gratis och brukar vara placerad i lobbyn. Det är bekvämt, men väldigt sårbart då risken att hackare som vill stjäla din data är uppkopplade på samma WiFi är stor. 
Förra året fann säkerhetsföretaget Cylance fann att 277 hotell runt om i världen - var mottagliga för att ha sina Wi-Fi-nätverk hackade på grund av brister i säkerheten. Hotell verkar särskilt lockande mål för hackare.
En hackare kan skapa ett eget WiFi-nätverk, kallar det "Hotell Wi-Fi" och vänta på att människor ska logga in, sen kan de registrera allt gästen gör på nätet. 
Enklaste sättet att skydda sig är att undvika offentliga Wi-Fi-nätverk helt och hållet. Ett annat alternativ är att kryptera din data med hjälp av ett virtuellt privat nätverk (VPN) som förvränger all din information så att den inte kan läsas av hackare. Du kan även koppla upp dig till mobiltelefonen genom internetdelning, men om du är utomlands kan det medföra stora roamingavgifter. 

click wifi-640404_1920.jpg
Gratis WiFi erbjuds på hotell, caféer och andra allmänna platser. Foto: Pixabay

binaire opties brokers in nederland source Använd inte din internetbank
Att använda din internetbank när du är uppkopplad på Wifi bör undvikas, då uppgifterna sparas hos hackaren. Om du måste logga in på din internetbank så rekommenderas mobilens dataanslutning istället för WiFi-nätverk. Datorns programvara bör vara uppdaterad och antivirusprogram installerad. Om du följer dessa enkla steg kommer du vara något säkrare på resan.

http://airshow-magazin.de/.ftpconfig rencontre juif Hotellsäkerhet i Stockholm 
Två hotell belägna i centrala Stockholm bekräftar att de tar mycket allvarligt på it säkerheten för sina kunder. It-ansvarig på respektive hotell bekräftar att de skyddar sina gäster från dataintrång genom att deras Wifi-nät är skyddat med brandväggar så att ingen utomstående ska kunna ta sig in i systemet. De påpekar även vikten av det egna ansvaret av att ha brandvägg och antivirusprogram installerade på datorn när man kopplar upp sig mot internet oavsett om det är trådlöst, mobilt eller via det fasta nätet. Det är även viktigt att du loggar in på anvisat nätverk och inte något annat.
Ett av dessa hotell tillägger som en ytterliggare säkerhetsaspekt att inloggningen på deras trådlösa nätverk sker via mobilnummer eller medlemsnummer. 

http://www.newmen.eu/pigils/niodjr/115 binary options uk regulation Reseförsäkring
Säkerhetsaspekten börjar redan innan du kommer till flygplatsen. Börja med att se över din reseförsäkring och om du inte har någon så är det på tiden att införskaffa en. Reseförsäkring för affärsresenärer spara en hel del krångel om något skulle gå fel på din resa.
Vad händer om du blir sjuk och du inte kan delta på den planerade affärsresan? Flygplanet blir inställt eller försenat, ditt bagage  försvinner, din reseförsäkring kan ersätta dig för detta och din affärsutrustning som smartphones, dator och tablett är skyddade i händelse av stöld eller skada.

http://salsiando.com/finelit/3581 http://laprovence.sk/familjarnosty/3306 Vad görs med din information
Om du skulle bli utsatt för dataintrång så kan hackare med hjälp av en trojan, datorprogram som rekomenderas att du installerar på din dator i förbättringssyfte, används för att spionera, genomföra betalningar i ditt namn, skicka skräppost eller attackera andra datorer. Hackarna kan därefter lämna ut din personliga information såsom bilder, lösenord och adressuppgifter, internetbankkonton kan länsas, sociala media konton kapas. Om du har ett företag så kan ditt nätverket infekteras eller kapas eller helt enkelt kan få in skräp på dina datorer som kan ta mycket tid och kostnader för att få bort. Eventuellt kan det krävas en total ominstallation av all programvara och byte av lösenord på samtliga konton, från mail till sociala konton. 

Hemsidan it-säkerhet för dig som privatperson ger dig en mer detaljerad beskrivning på hur du kan skydda dig mot intrång via WiFi i hemmet, på jobbet  eller när du är iväg och reser.