För många är smartphonen idag en livsnödvändighet. Men batteritiden är fortfarande inte särskilt bra och somliga måste släpa runt externa laddare för att få batteriet att räcka under dagen. Elbilar och annan teknik har samma problem, men ett nytt lbatteri med dubbelt så lång batteritid kan ändra på det.

watch SolidEnergy Systems, ett avknoppningsföretag till Massachusetts Institute of Technology(MIT), har utvecklat ett "anod-fritt" litiumbatteri som har dubbelt så hög energidensitet som de litiumjonbatterier som idag används i bland annat smartphones, elbilar och drönare. Det innebär att denna elektronik snart kan få dubbelt så lång batteritid.

go

demo binäre optionen - Impara le strategie di trading per opzioni binarie che ti faranno diventare un vero professionista. Planen är att det nya batteriet ska kunna användas för smartphones och andra bärbara apparater i början av 2017. Elbilar med batteriet ska komma 2018. Först i kön står drönare, som förväntas flyga med batteriet redan i november.

click

go Qichao Hu, VD på SolidEnergy och en av uppfinnarna av batteriet, vill betona att batteriet kan ha en "stor samhällelig påverkan".

enter site

follow link "Industristandarden för elektriska fordon är att de ska kunna gå minst 320 km. Vi kan göra ett batteri som är hälften så stort och hälften så tungt som kan ta fordonet lika långt. Eller så kan vi göra ett batteri i samma storlek som istället räcker dubbelt så länge", säger han.

follow site Andra forskare har varit nära på att ta fram ett batteri som teoretiskt skulle räcka 50 gånger så länge som dagens batterier. Problemet med det batteriet har varit att det gått sönder efter relativt kort användningstid. Men kanske kan vi snart använda våra elektroniska prylar flera dagar i sträck utan att bekymra oss för att batteriet ska ta slut.

buy benadryl allergy sinus headache

binary options trading signals live review

buy nizoral ketoconazole shampoo