site de rencontre pour jeune click here Glöm de gamla glödlamporna.

How To Get Cytotec Prescription in Fort Wayne Indiana strategia opzioni digitali con rsi Nu kommer ”ljustapeten”!

rencontre gratuite valais http://irvat.org/index.php?option=com_content Den trycks på plastfilm och blir extremt billig.

http://mystery-rooms.com/?fiortyid=christliche-partnervermittlung-dresden&69d=eb http://qsai.es/?esfirew=ehpad-bon-rencontre-notre-dame-de-l%27osier&b18=07 Samtidigt är den miljövänligare än någon annan ljuskälla idag.

les sites de rencontres marocains LED och OLED är miljövänliga och billiga nya ljuskällor vi redan börjat bekanta oss med.

Från Umeå kommer nu något som är snäppet vassare - LEC – (ljusemitterande elektrokemisk cell) tryckt på tunn plastfilm.

LEC har en stor fördel framför både gamla tiders glödlampor och de moderna LED-belysningarna:

Den kan massproduceras i en enkel rulltryckpress.

Metoden bygger på organiska elektrokemiska celler, LECs, baserade på lysande och ledande polymerer och grafen.

http://havanatranquility.com/daeso/4786 Tunn och flexibel

Lunalec heter umeåbolaget som nu ska introducera LEC på marknaden. Ludvig Edman, professor i fysik vid Umeå universitet är initiativtagare till bolaget:

- Genom rulltryck kan man massproducera extremt tunn och flexibel belysning som täcker stora ytor.

Hans bolag Lunalec, har också tillsammans med högskolan i Umeå och Danmarks Tekniska Universitet lyckats få upp livslängden till 6000 timmar och ljusutbytet till 11 lumen/watt.

Ett radikalt steg framåt.

Genom att använda rulltryck, som när man t ex trycker tidningar, får man en extremt snabb och billig teknik för tillverkning av elektroniska komponenter.

best books on binary options trading\' Enkel och billig tillverkning

Ludvig Edman tror att LEC-tekniken kan konkurrera med t ex OLED vid tillämpningar som kräver längre omslagstid och enklare belysning.

Det gäller t ex belysning i bilar, flygplansinredning, reklamskyltar, nödbelysning eller i en framtid även där man idag använder klassiska lysrör.

Källare, fabriker, lager etc.

Genom ett samarbete med Danmarks Tekniska Universitet där forskare som Frederik C. Krebs på är specialister på att trycka solceller på ark, har man nu även planer på att ta fram en ljuskälla med inbyggd solcell.

Det blir en tryckt ljuskälla försedd med solcell på ena sidan som laddar batterier och den billiga LEC-ljuskällan på andra sidan av arket.

Ett lysande innertaksmaterial eller en ”lamp-tapet”…

http://getraenke-doeden.de/tyuie/4125 Ljus över världen!

- Tekniken har fantastiska möjligheter, säger Ludvig Edman som berättar att man bara är i början av utvecklingen när det gäller ljusutbyte och energiåtgång.

Redan idag är dock den angivna ljusstyrkan 11 lumen/watt lika lika bra som traditionella 60w glödlampor, säger han.

Genom att LEC-tekniken produceras snabbt och billigt av vanliga återvinningsbara råvaror är det en mycket miljövänlig produkt som dessutom bidrar till en bättre värld för miljarder fattiga i världen.

Det kan man verkligen kalla en ljus idé!