Byggande – den enda bransch som fortfarande nästan står opåverkad av framtiden.
Här hamras och spikas och sågas och gjuts, nästan som det gjorts i alla tider. Det blir dyrt, långsamt och ganska ofta – låg kvalitet.
Men inte längre – enligt forskaren Behrokh Khoshnevis.
Det är dags att låta 3D-printern bygga våra hus. Blixtsnabbt!

http://azortin.pl/?rtysa=opcje-binarne-statystyki&fc6=ff Tekniken kallas Contour Crafting. På svenska ”materaladderande tillverkning” eller friformsframställning, vilket är det vi vanliga kallar 3D-printning. Till viss del kan teknologin redan idag användas för att snabbt skapa modeller av byggprojekt. Men med den tekniken kan man också bygga ett fullskaligthus på 20 timmar. 

enter go to site 3D-printer tar över hantverksjobben
Mänskliga hantverkare hänger på dörrar, fönster och monterar annat löst, men grund, väggar och tak fixar den gigantiska 3D printern.
Teknologin är en uppskalning av de idag allt vanligare 3D-skrivare (prototyp-skrivare) som sedan flera år används inom industrin. Dessa ”printar” tredimensionella objekt vilka designats med CAD/CAM, vanligtvis genom att skriva ut lager efter lager av plast.

http://ekermuhendislik.net/?figarofit=chicos-solteros-en-monterrey&c41=8e http://www.romagnamotorsport.it/?binarnewe=binary-option-robot-compatible-topoption&3ba=e4 Byggbranschen utmanas av robotar
Contour Crafting erbjuder konstruktionsarbete med mindre oväsen, spill, damm och skadliga utsläpp.
Contour Crafting går till så att en krantravers på räls med ett hängande munstycke och en robotarm monteras över en byggplats där marken jämnats till och gjorts byggbar. Kranens munstycke lägger ut betong och skapar golv, väggar och tak, fyller väggar med isolermaterial och betong. Det hela är som en 3d printer fast i jätteskala.

http://www.goodlight.it/?bioreresd=opzioni-binarie-smartphone&9e0=5a Printar böjda väggar och ”omöjlig” design
Metoden som alltså även går att använda för att ”printa” i betong, gör det också möjligt att bygga hus av en helt annan karaktär än hittills. 3D-printern klarar att ”printa” saker som
varit nästan otänkbara och mycket dyrbara tidigare, t ex böjda väggar, rundade tak etc. Den totala kostnaden för ett medelstort hus kunna minskas med hela 50 procent. Hela byggprocessen automatiserad och sköts av byggroboten, Ändå kan du få ditt hus helt individuellt ritat. Genom teknologin kan formgivarna skapa villor och andra byggnader i former som tidigare inte varit möjliga. 
En färsk rapport från KTH Kungliga Tekniska Högskolan slog fast att detta är fullt möjligt inom en snar framtid. (http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:kth:diva-129421)

rencontres paris berlin madrid 2012 Säkrare och mer miljövänligt
Enligt professor http://unbeatableconservatories.co.uk/miosds/4749 Behrokh Khoshnevis, professor i Industrial & Systems Engineering på Center for Rapid Automated Fabrication Technologies vid go University of Southern California, gör den nya teknologin det möjligt att bygga snabbare, billigare, starkare, mer ekologiskt och säkrare än tidigare varit möjligt.

$1-  Behrokh Khoshnevis

Det mesta tillverkas av maskiner idag. Delar produceras och sätts ihop av maskiner, säger han. Det är bara när det gäller husbyggandet som vi står kvar och stampar med en hantverksliknande teknik, vilket gör det både dyrt och långsamt. Dessutom sker många olyckor inom byggbranschen. (Jämför med automatiseringen som gjort det möjligt att dagens bilar byggs både snabbare och otroligt mycket bättre än när mer hantverk användes.)

http://orpheum-nuernberg.de/?bioede=binary-options-demo-trading-account&681=20 Högre kvalitet och oöverträffad finish
Enligt professor Khoshnevis kommer byggnader kunna byggas med en kvalitet och hastighet som gör denna teknik även särskilt lämplig för katastrofdrabbade områden där det gäller att få fram tak över huvudet snabbt. Men genom teknologin ger den även möjlighet till en hittills oöverträffad ”hantverks-finish”  på ytor som golv, väggar och tak. Tekniken kan även användas för att installera rör och elektronik och kablage för kommunikation.

Företag som sponsrar satsningen är bl a see url USG, ett multinationellt byggmaterialföretag och citas por internet hospital fap Caterpillar Inc, världens största tillverkare av byggmaskiner och utrustning.